«Είδα» ότι είναι αληθινή η θεωρία της Παλιγγενεσίας. Ότι ισχύει. Τι σημαίνει Παλιγγενεσία, ότι ο κόσμος γεννιέται και πεθαίνει ΣΥΝΕΧΩΣ. Ότι όλα τα όντα που δημιουργήθηκαν -από το πρώτο μέχρι το τελευταίο- και όλα τα πρόσωπα από την γέννηση του κόσμου μέχρι και το τέλος του έχουν ζήσει άπειρες φορές την ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ και θα ζήσουν άλλες τόσες.
Αιώνια Επιστροφή και Παλιγγενεσία

«Είδα» ότι είναι αληθινή η θεωρία της Παλιγγενεσίας. Ότι ισχύει.

Τι σημαίνει Παλιγγενεσία, ότι ο κόσμος γεννιέται και πεθαίνει ΣΥΝΕΧΩΣ.

Ότι όλα τα όντα που δημιουργήθηκαν -από το πρώτο μέχρι το τελευταίο- και όλα τα πρόσωπα από την γέννηση του κόσμου μέχρι και το τέλος του έχουν ζήσει άπειρες φορές την ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ και θα ζήσουν άλλες τόσες.

Δηλαδή, όλοι μας έχουμε ζήσει τις ίδιες στιγμές, ευχάριστες και δυσάρεστες, μέσα στα ίδια περιβάλλοντα (με τους ίδιους γονείς και συγγενείς, φίλους, συμμαθητές κλπ) ξανά και ξανά.

Άπειρες φορές.

Και θα τα ζήσουμε ακόμα άπειρες φορές στο μέλλον.

Να πω την αλήθεια, δεν καταλαβαίνω τον σκοπό αυτού του μυστηρίου της ζωής. Κάπου έλεγε ότι εμείς, τα πλάσματα του Θεού, λαχταρούμε να βιώνουμε την κατάσταση της ύλης μέσα από την αιώνια περιφορά του κόσμου, ή κάπως έτσι. Σαν να λέμε ότι δεν αντέχουμε να ζούμε αιωνίως την πνευματική κατάσταση του Παραδείσου που μας χάρισε στην αρχή ο Θεός. Και «πέφτουμε», περνάμε όλη αυτήν την δοκιμασία στην εδώ ζωή, πεθαίνουμε και ξανά πάλι από την αρχή όλο αυτό.

Μπορεί να είμαστε ατελή όντα και γι αυτό πέφτουμε. Μα, αν είμαστε ατελείς, μήπως τότε φταίει ο Θεός που μας έπλασε έτσι; Δεν μπορούσε να μας φτιάξει πιο τέλειους;…

Είναι ολόκληρη συζήτηση αυτό.

Μαζί με το γεγονός της Παλιγγενεσίας πάει το γεγονός ότι η Κόλαση είναι παροδική και περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Κάποτε, όλες οι ψυχές που κολάστηκαν θα αισθανθούν πάλι πλήρη την θεία ενέργεια μέσα τους σαν να μην συνέβη τίποτε. Ίσως αυτό γίνει για να επουλωθούν μέσα τους οι πληγές που άφησαν οι αμαρτίες.

Πάντως ΟΛΑ θα επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.

Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, έτσι γίνεται και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε.

Μπορούμε μόνο να κοιτάξουμε να ομορφύνουμε την ζωή μας, την δική μας αλλά και των ανθρώπων γύρω μας και να προσπαθούμε να έχει διάρκεια αυτή η ομορφιά η πνευματική.

Όσο γίνεται και όσο φυσικά περνάει από το χέρι μας.

Τα υπόλοιπα πρέπει να τα αφήνουμε στον Θεό και να έχουμε την πίστη ότι θα τα μαστορέψει καλά.

Εύχομαι σε όλους σας να νιώθετε ευτυχισμένοι με την ύπαρξή σας και αυτό το αίσθημα να μην το χάσετε ούτε στην επόμενη ζωή.

Όσοι και όσες δεν περάσατε καλά, ψάξτε να τα βρείτε με τον εαυτό σας και τον Θεό και να αναθεωρήσετε ενδεχομένως.

Όλα γίνονται για κάποιο λόγο και συμβαίνει το εξής, ότι ο Θεός προνοεί τα καλύτερα για την κάθε ψυχή και ο,τιδήποτε της συμβαίνει στον υλικό κόσμο είναι για το καλό της.

Καλή αντάμωση στην επόμενη ζωή, που θα μας συμβούν τα ίδια!

Να πω ακόμα ότι κάποιες ψυχές έχουν ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ προαισθήματα για κάτι που πρόκειται να τους συμβεί, θεωρώ ότι το νιώθουν εξαιτίας του βιώματος της προηγούμενης ζωής, δεν ξέρω όμως κατά πόσο βοηθάει αυτό.

Και ένα τελευταίο, η μνήμη της προηγούμενης ζωής χάνεται και διαγράφεται, αλλιώς θα θυμόμασταν τα λάθη μας και θα τα διορθώναμε και θα ζούσαμε τρισευτυχισμένα…



Αναστασία Καραβίδα
(ερευνήτρια)
@Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο.Ένα ταξίδι στον κόσμο του ανεξήγητου, του μυστηρίου και της αναζήτησης