//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Παράλληλα Σύμπαντα

Παράλληλα Σύμπαντα

Η θεωρία των Παράλληλων Συμπάντων είναι για μένα γεγονός και όχι μια απλή θεωρία όπως πιστεύει η επιστήμη της Φυσικής.

Η θεωρία αυτή λέει ότι υπάρχουν πολλές εκδόσεις του εαυτού μας που συμβαίνουν σε παράλληλους Κόσμους, δηλαδή ζούμε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ σε πολλά σύμπαντα πολλές εκδοχές του εαυτού μας.

Μπορεί δηλ. αυτήν την στιγμή που μιλάμε, εγώ, σε κάποιο παράλληλο σύμπαν να είμαι μοναχή, αλλά σε κάποιο άλλο να είμαι δολοφόνος. Σε κάποιο να είμαι φτωχή, σε κάποιο άλλο πλούσια.

Μπορεί μάλιστα να ζω σε διαφορετικό χρόνο από τώρα, να ζω πχ. στην εποχή των σπηλαίων και ουτω καθεξής.

Είναι μια θεωρία και αυτή, όπως και η Παλιγγενεσία που δεν έχει αποδειχθεί ακόμα από την Επιστήμη.

Την πιστεύουν όμως άνθρωποι όπως εγώ, που φωτίστηκα από τον Θεό για να τα «δω» αυτά.

Η λογική και το σκεπτικό των Παράλληλων Συμπάντων είναι ότι, όταν θα γίνει η περίφημη Κρίση, ο Θεός θα επιλέξει τον καλύτερο εαυτό μας για να μας σώσει!

Βέβαια, υπάρχει και η τέλεια αποτυχία για κάποιες ψυχές, να έχουν ζήσει πολλούς εαυτούς και παράλληλους κόσμους, ωστόσο σε κανέναν να μην έχουν πετύχει πνευματικά και έτσι να κολαστούν!

Σκεφτείτε δηλαδή αποτυχία της ψυχής να ανεβεί πνευματικά.

Γενικά, για τα Παράλληλα Σύμπαντα, μπορεί να φαίνεται ότι έχει διασπαστεί κατά κάποιον τρόπο το «εγώ» των ανθρώπων και ζουν ταυτόχρονα πολλούς εαυτούς, αλλά στο τέλος, όλο αυτό, θα λειτουργήσει υπέρ τους ώστε να μπουν στον παράδεισο.

Να πω την αλήθεια, εδώ, στα Παράλληλα Σύμπαντα, τον καταλαβαίνω τον Θεό, στην Παλιγγενεσία όμως όχι. Τι νόημα δηλ. έχει η συνεχής επανάληψη της ίδιας ζωής και ο συνεχόμενος φαύλος κύκλος; Σε τι βοηθάει τις ψυχές μας;

Αν συνδέσουμε τις 2 θεωρίες, τότε όλες οι ζωές μας στους παράλληλους Κόσμους συμβαίνουν ξανά και ξανά οι ίδιες. Όμως και πάλι δεν καταλαβαίνω το νόημα αυτής της αέναης επανάληψης!...Αναστασία Καραβίδα
(ερευνήτρια)
@Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου