Η θεωρία των Παράλληλων Συμπάντων είναι για μένα γεγονός και όχι μια απλή θεωρία όπως πιστεύει η επιστήμη της Φυσικής.
Παράλληλα Σύμπαντα

Η θεωρία των Παράλληλων Συμπάντων είναι για μένα γεγονός και όχι μια απλή θεωρία όπως πιστεύει η επιστήμη της Φυσικής.

Η θεωρία αυτή λέει ότι υπάρχουν πολλές εκδόσεις του εαυτού μας που συμβαίνουν σε παράλληλους Κόσμους, δηλαδή ζούμε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ σε πολλά σύμπαντα πολλές εκδοχές του εαυτού μας.

Μπορεί δηλ. αυτήν την στιγμή που μιλάμε, εγώ, σε κάποιο παράλληλο σύμπαν να είμαι μοναχή, αλλά σε κάποιο άλλο να είμαι δολοφόνος. Σε κάποιο να είμαι φτωχή, σε κάποιο άλλο πλούσια.

Μπορεί μάλιστα να ζω σε διαφορετικό χρόνο από τώρα, να ζω πχ. στην εποχή των σπηλαίων και ουτω καθεξής.

Είναι μια θεωρία και αυτή, όπως και η Παλιγγενεσία που δεν έχει αποδειχθεί ακόμα από την Επιστήμη.

Την πιστεύουν όμως άνθρωποι όπως εγώ, που φωτίστηκα από τον Θεό για να τα «δω» αυτά.

Η λογική και το σκεπτικό των Παράλληλων Συμπάντων είναι ότι, όταν θα γίνει η περίφημη Κρίση, ο Θεός θα επιλέξει τον καλύτερο εαυτό μας για να μας σώσει!

Βέβαια, υπάρχει και η τέλεια αποτυχία για κάποιες ψυχές, να έχουν ζήσει πολλούς εαυτούς και παράλληλους κόσμους, ωστόσο σε κανέναν να μην έχουν πετύχει πνευματικά και έτσι να κολαστούν!

Σκεφτείτε δηλαδή αποτυχία της ψυχής να ανεβεί πνευματικά.

Γενικά, για τα Παράλληλα Σύμπαντα, μπορεί να φαίνεται ότι έχει διασπαστεί κατά κάποιον τρόπο το «εγώ» των ανθρώπων και ζουν ταυτόχρονα πολλούς εαυτούς, αλλά στο τέλος, όλο αυτό, θα λειτουργήσει υπέρ τους ώστε να μπουν στον παράδεισο.

Να πω την αλήθεια, εδώ, στα Παράλληλα Σύμπαντα, τον καταλαβαίνω τον Θεό, στην Παλιγγενεσία όμως όχι. Τι νόημα δηλ. έχει η συνεχής επανάληψη της ίδιας ζωής και ο συνεχόμενος φαύλος κύκλος; Σε τι βοηθάει τις ψυχές μας;

Αν συνδέσουμε τις 2 θεωρίες, τότε όλες οι ζωές μας στους παράλληλους Κόσμους συμβαίνουν ξανά και ξανά οι ίδιες. Όμως και πάλι δεν καταλαβαίνω το νόημα αυτής της αέναης επανάληψης!...



Αναστασία Καραβίδα
(ερευνήτρια)
@Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο.Ένα ταξίδι στον κόσμο του ανεξήγητου, του μυστηρίου και της αναζήτησης