Η Ελλάδα βρίθει από αρχαία μυστηριακά μέρη, κρυμμένα καλά πίσω από ξερόχορτα, άγρια βλάστηση, κλειδωμένες καγκελόπορτες, χωράφια που δεν αξιοποιήθηκαν

Το άγνωστο πηγάδι των ψυχών στην Κηφισιά - Ταξίδι στο Ανεξήγητο
 
Η Ελλάδα βρίθει από αρχαία μυστηριακά μέρη, κρυμμένα καλά πίσω από ξερόχορτα, άγρια βλάστηση, κλειδωμένες καγκελόπορτες, χωράφια που δεν αξιοποιήθηκαν όπως ο σύγχρονος τρόπος ζωής προστάζει, που παρέμειναν στην θέση τους σε πείσμα των καιρών.

Ένα από αυτά βρίσκεται σε μια περιοχή που καθημερινά οι περαστικοί προσπερνάνε βιαστικά για να πάνε στις δουλειές τους δίχως να γνωρίζουν τι μπορεί να υπάρχει λίγα μετρά απ' τον δρόμο. Σε ένα να τέτοιο κρυμμένο και άγνωστο μέρος βρίσκεται ένα απόκοσμο πηγάδι που η όψη και η ιστορία του μας κάνει να ανατριχιάζουμε...

Σε ένα πολύ κεντρικό σημείο της Κηφισιάς, ανάμεσα στις πολυκατοικίες που δεσπόζουν εδώ και λίγα χρόνια στην περιοχή, δίπλα απ' τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους, βρίσκεται καλά κρυμμένο πίσω  από τις καλαμιές, ένα ιδιαίτερο, άγνωστο μέρος που κουβαλάει μαζί του στο πέρασμα των αιώνων, παμπάλαιους μύθους που μαγνητίζουν τους φίλους του μεταφυσικού.

Ο λόγος για το πηγάδι των ψυχών, ο θρύλος λέει ότι είναι το μέρος όπου κατοικούν οι ψυχές των νεκρών. Οι ιστορίες που λέγονται τις κρύες, σκοτεινές νύχτες γύρω από τη φωτιά, θέλουν τους νεκρούς να βγαίνουν από το πηγάδι και να τριγυρίζουν γύρω από αυτό, όταν πέφτει το σκοτάδι, σαν καταραμένες, απόκοσμες φιγούρες.

Η πιο γνωστή ιστορία που μένει ζωντανή μέχρι και στις μέρες μας, μιλάει για έναν κάτοικο της περιοχής κάποιο βράδυ του 1945, να πυροβολεί με το δίκαννο μια τέτοια οντότητα. Την επόμενη ημέρα, ο άνθρωπος αυτός κατέληξε νεκρός από αιφνίδια αρρώστια.

Όπως προδίδουν οι καλαμιές που το κρύβουν καλά και το κάνουν αόρατο σε όσους δεν το γνωρίζουν, το πηγάδι έχει ακόμα νερό, αλλά το στόμιό του σήμερα είναι καλά σφραγισμένο με τσιμέντο.
Πάνω στο σφράγισμα υπάρχουν χαραγμένα παράξενα σύμβολα που κανείς δεν γνωρίζει αν είναι τυχαία ή όχι…

Το μέρος μοιάζει να σαν έχει παραμείνει ανέπαφο απ τους κάτοικους της περιοχής, προφανώς για κάποιο λόγο που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν, με την πρώτη ματιά θα διαπιστώσει κανείς πως το σημείο υπολείπεται της εξέλιξης που έχει επέλθει στην γύρω περιοχή και παραμένει στην ίδια κατάσταση εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Το απόκοσμο σκηνικό έρχεται να προσθέσει κάποια πρόσφατη εργασία καθώς πρόσφατα έχει καλυφθεί με τεράστια ποσότητα τσιμέντου (τουλάχιστον 20 εκατοστά πάχος), που γεννά ερωτήματα και ανησυχίες, γιατί χρησιμοποίησαν τόσο μεγάλη ποσότητα, τι φοβούνται ότι περιέχει το πηγάδι εκτός από νερό, τι προσπάθησαν να σταματήσουν να βγει προς τα έξω...

Το πηγάδι των ψυχών της οδού Πεσμαζόγλου 145, συγκαταλέγεται στα δέκα πιο στοιχειωμένα μέρη της Ελλάδας, δεν το πιστεύετε; μια επίσκεψη θα σας πείσει, όμως προς θεού, όχι νύχτα!




Αντλήθηκαν πληροφορίες απο: memorylifemagazine

Ακολουθήστε το Ταξίδι στο Ανεξήγητο στο Google News για να είστε μένετε πάντα ενήμεροι

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο.Ένα ταξίδι στον κόσμο του ανεξήγητου, του μυστηρίου και της αναζήτησης