Ο καταρράκτης που πάγωσε στον αέρα από τις πολικές θερμοκρασίες. Το μυστηριώδες παρελθόν της σπηλιάς, όπου βρέθηκαν στάχτες από φωτιές που άναψαν πριν από εκατοντάδες χρόνια.
Ο καταρράκτης που πάγωσε στον αέρα

Ο καταρράκτης που πάγωσε στον αέρα από τις πολικές θερμοκρασίες. Το μυστηριώδες παρελθόν της σπηλιάς, όπου βρέθηκαν στάχτες από φωτιές που άναψαν πριν από εκατοντάδες χρόνια.

Ash Cave, Οχάιο, ΗΠΑ. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 2016. Απεικονίζει την είσοδο της σπηλιάς «Ash», δηλαδή «Στάχτη», στο Οχάιο. Ένα ρυάκι κυλά πάνω από σπηλιά και «κατακρημνίζεται» στην είσοδο, δημιουργώντας έναν μικρό καταρράκτη.

Το υψόμετρο φτάνει τα 27 μέτρα. Στις 12 και 13 Φεβρουαρίου, η θερμοκρασία στην περιοχή έπεσε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα το νερό να παγώσει «στον αέρα». Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον γιατρό Μπιλ Σουλτζ, ο οποίος την ανέβασε στην ιστοσελίδα «Earth Science Picture of the Day».

ash cave falls

Το όνομα της σπηλιάς προέρχεται από τις στάχτες που βρέθηκαν στο εσωτερικό της, οι οποίες είχαν δημιουργηθεί από τις φωτιές που άναβαν οι Ινδιάνοι, πριν εκατοντάδες χρόνια! Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί ο λόγος που άναβαν τις φωτιές.

Ορισμένοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι οι Ινδιάνοι είχαν κατοικήσει στην σπηλιά, ενώ άλλοι θεωρούν ότι έβγαζαν μόλυβδο ή και ασήμι απ’ την κοιλότητα. Τα μοναδικά ευρήματα των αρχαιολόγων που ερεύνησαν τις στάχτες το 1877, ήταν κλαδιά, βέλη, γρασίδι, κόκαλα ζώων, πήλινα αντικείμενα και καλαμπόκι. Ο καταρράκτης της σπηλιάς Ash Ο καταρράκτης της σπηλιάς Ash

Η σπηλιά βρίσκεται στο πάρκο Hocking Hills του Οχάιο. Έχει σχήμα πετάλου και το πλάτος της ξεπερνά τα 200 μέτρα, το βάθος της τα 30 μέτρα και το ύψος, φτάνει τα 27 μέτρα. Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του πάρκου. Στο εσωτερικό της, διοργανώνονται κατασκηνώσεις, γάμοι, ακόμα και συναυλίες, λόγω της ιδανικής ακουστικής....


Πηγή
Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο.Ένα ταξίδι στον κόσμο του ανεξήγητου, του μυστηρίου και της αναζήτησης