//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Τι κρύβει η μυστική τρύπα 30 μέτρων της Πυραμίδας του Χέοπα

Τι κρύβει η μυστική τρύπα 30 μέτρων της Πυραμίδας του Χέοπα

Μετά τη μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στην πυραμίδα του Χέοπα με την τρύπα των 30 μέτρων ξεκίνησαν και οι πρώτες θεωρίες για το σκοπό της κατασκευής της.

Υπενθυμίζεται πως η ερευνητική ομάδα που ανακάλυψε τον τεράστιο αυτό χώρο πάνω από τη Μεγάλη Στοά αναφέρει πως το «κενό» παραμένει κρυφό από τότε που χτίστηκε η πυραμίδα, πριν από 4.500 χρόνια.

Τι κρύβει η μυστική τρύπα 30 μέτρων της Πυραμίδας του Χέοπα

Ο χώρος είναι πιθανόν ενιαίος, ωστόσο οι επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χωρίζεται σε μικροότερους θαλάμους ή τούνελ. Πάντως η αρχική εκτίμηση είναι πως ο ρόλος του κενού ήταν καθαρά πρακτικός.

Οι τρεις θεωρίες


Τρεις είναι -για την ώρα τουλάχιστον- οι επικρατέστερες θεωρίες για την ύπαρξη της τρύπας μεγέθους 30 μέτρων.

- Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δημιουργήθηκε ως στοά για τη μεταφορά τεράστιων λίθων στο κέντρο της πυραμίδας και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε.

- Αλλοι εικάζουν ότι πρόκειται για τμήμα ενός χαντακιού που επέτρεπε στους εργάτες να έχουν πρόσβαση στη Μεγάλη Στοά και τον Θάλαμο του Βασιλιά, κατά τη διάρκεια κατασκευής της υπόλοιπης πυραμίδας.

- Σύμφωνα με την τρίτη θεωρία το συγκεκριμένο κενό αφέθηκε επίτηδες από τους αρχιτέκτονες του τάφου, ώστε να περιοριστεί το βάρος που δεχόταν η Μεγάλη Στοά από τους αμέτρητους μονόλιθους από ασβεστόλιθο, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για την ανέγερση της πελώριας κατασκευής.

Τι κρύβει η μυστική τρύπα 30 μέτρων της Πυραμίδας του Χέοπα

Τι κρύβει η μυστική τρύπα 30 μέτρων της Πυραμίδας του Χέοπα

Τι κρύβει η μυστική τρύπα 30 μέτρων της Πυραμίδας του Χέοπα

Επρόκειτο μια άκρως αποτελεσματική τεχνική που χρησιμοποιούνταν τα αρχαία χρόνια ώστε να αποτρέπεται η κατάρρευση σηράγγων και στοών, επισημαίνουν ορισμένοι αρχαιολόγοι.

Πάντως όσο τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο κάποιοι -χωρίς όμως κάποια επιστημονική τεκμηρίωση- αναφέρουν πως μπορεί να υπάρχει πιθανότητα να πρόκειται για θάλαμο που περιέχει θησαυρούς και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Αιγυπτιολόγος: Μοιάζει περισσότερο με ελβετικό τυρί


«Η Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα μοιάζει περισσότερο με ελβετικό τυρί, παρά με τσένταρ» εξηγεί ο Αιγυπτιολόγος Mark Lehner, συμπληρώνοντας ότι, δεδομένης της κλίσης που έχει το κενό και μοιάζει με εκείνη της στοάς, είναι μάλλον απίθανο να χρησιμοποιούνταν για τη φύλαξη πολύτιμων αντικειμένων ή αναθημάτων.


via


Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου