Ο Πτερανόδοντας ανήκει στο γένος των Πτεροσαύρων, ενός απο τα μεγαλύτερα γνωστά είδη ιπτάμενων ερπετών. Το μήκος τους έφτανε πάνω απο έξι μέτρα και ζούσαν κυρίως στην Βόρεια Αμερική ειδικότερα στις περιοχές που βρίσκεται σήμερα το Kansas, η Alabama, η Nebraska, το Wyoming, και η Νότια Dakota.
Για πάνω απο 200 χρόνια οι κάτοικοι των ΗΠΑ έχουν αναφερθεί σε γιγάντια πουλιά. Οι θεάσεις αυτές ήταν επίσης τόσο διαδεδομένες που τα πλάσματα αυτά ονομάστηκαν Thunderbirds, όνομα βγαλμένο απο την μυθολογία των Ιθαγενών της Αμερικής. Σε πολλές περιπτώσεις οι αναφορές των Thunderbirds συνοδεύονται απο τεράστια ίχνη πατημασιών.
Ίσως η πιο γνωστή αναφορά σε Thunderbirds, είναι αυτή που βγήκε στο φως στις 25 Ιουλίου 1977, όταν τρία παιδιά απο το Lawndale του Illinois ισχυρίστηκαν τα κυνήγησαν δύο γιγάντια πουλιά και που τελικά τα πουλιά άρπαξαν έναν δεκάχρονο απο την παρέα, τον Marlon Lowe.
Όπως αναφέρθηκε απο τα παιδιά το ένα εκ των δυο πτηνών γράπωσε με τα νύχια του τον Marlon Lowe απο τον ώμο, τον σήκωσε περίπου ένα μέτρο απο το έδαφος, τον κουβαλούσε για λίγο και μετά τον άφησε.
Οι αναφορές σε θεάσεις Thunderbirds συνεχίζονται μέχρι και σήμερα και λέγεται πως τα πουλιά αυτά έχουν σαυροειδή χαρακτηριστικά τα οποία είναι παρόμοια με αυτά των εξαφανισμένων πτερόσαυρων.
Η φωτογραφία
Το 1950 μια ασυνήθιστη φωτογραφία δημοσιεύθηκε στην Αμερική μέσω του βιβλίου "Είτε το πιστεύεις είτε όχι". Η φωτογραφία δείχνει μια ομάδα απο στρατιώτες του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου να στέκονται πάνω απο το κουφάρι ενός τεράστιου πτηνού που μοιάζει με Πτερανόδοντα.Σύμφωνα με την ιστορία αυτή, το πτηνό πυροβολήθηκε απο στρατιώτες κατα την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου το 1864 κοντά στην πόλη Vicksburg, κάνοντας λόγο για ένα "Άγνωστο είδος πτηνού ή τέρατος".
Μια δεύτερη φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, με την ίδια ακριβώς σκηνή, η ποία όμως είναι γνωστό πως δεν είναι γνήσια. Η φωτογραφία αυτή δεν είναι τόσο πειστική αλλά δημιουργήθηκε έτσι ωστε να μοιάζει με την αυθεντική φωτογραφία, στο πλαίσιο μιας τηλεοπτικής σειράς ονόματι Freaky Links που μεταδιδόταν απο το κανάλι Fox. Η εν λόγω φωτογραφία έδειχνε τους στρατιώτες να στέκονται σε ενα διαφορετικό κουφάρι.
Η ψεύτικη φωτογραφία και το γεγονός οτι υπάρχουν δύο φωτογραφίες με το ίδιο θέμα έκανε την αυθεντική φωτογραφία να ξεχαστεί απο τον κόσμο.
Η αυθεντικότητα της φωτογραφίας
Όπως και να έχει οι ιστορίες των Thunderbirds είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι δέχονται πως η φωτογραφία είναι αυθεντικοί, ωστόσο δεν λείπουν και αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο.Απορίας άξιο είναι πάντως πως η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1864 και είδε το φως της δημοσιότητας το 1950, πολλά χρόνια πριν την χρήση προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας όπως το Photoshop και κατ'επέκταση η διαμόρφωση μιας φωτογραφίας δεν ήταν δυνατό να γίνει εκείνη την περίοδο.
Στην εποχή μας υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα ή όχι της εν λόγω φωτογραφίας.
@Ταξίδι στο Ανεξήγητο