//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Το μυστήριο του "Θαλάμου των Ψιθύρων" στην πόλη Τάλσα

Το μυστήριο του "Θαλάμου των Ψιθύρων" στην πόλη Τάλσα

Το Center of the Universe, που έχει πάρει το όνομά του από το μουσικό φεστιβάλ της πόλης, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Τάλσα, στην αμερικανική πολιτεία της Οκλαχόμα.


Το ονομάζουν και "θάλαμο των ψιθύρων"


Είναι ένα παράξενο μέρος που αποτελείται από έναν κύκλο από σκυρόδεμα, με διάμετρο περίπου 30 ίντσες, στη μέση ενός άλλου κύκλου με διάμετρο 8 πόδια και απαρτίζεται από 13 σειρές τούβλων.

Ο κύκλος βρίσκεται στην Boston Avenue Pedestrian Bridge ανάμεσα στις Archer και 1st Street. Το παράξενο με το μέρος έχει να κάνει στο ότι όταν κάποιος στέκεται στο κέντρο του κύκλου, κοιτάει προς όποια κατεύθυνση θέλει και κάνει κάποιο θόρυβο, ο θόρυβος αντανακλάται πίσω αρκετές φορές πιο δυνατά από ότι πριν.

Το ίδιο συμβαίνει αν κάποιος στέκεται λίγο πιο μακριά από τον κύκλο και μιλάει σε κάποιον άλλο ακριβώς απέναντι του στον κύκλο. Το περίεργο είναι ότι η ηχώ δεν ακούγεται σε κανέναν έξω από τον κύκλο.

center-of-universe-tulsa-2

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από αυτό το φαινόμενο, ούτε καν ο αρχιτέκτονας της γέφυρας. Η ακουστική ανωμαλία προκλήθηκε κατά τύχη στη δεκαετία του 1980, όταν οι μηχανικοί έχτισαν ξανά ένα τμήμα της πεζογέφυρας, το οποίο είχε καταστραφεί από μια σφοδρή πυρκαγιά.

Οι αρχιτέκτονες έχουν σκεφτεί ότι το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται σε έναν αρμό διαστολής ή κάποια ενσωματωμένη χαλύβδινη γωνία που διαχωρίζει τον εσωτερικό κύκλο.Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου