Ένας περιπατητής κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ένα μοναδικό οπτικό φαινόμενο, προκαλώντας παγκόσμια συζήτηση Είναι δυνατόν το έδαφος να αναπνέει και μάλιστα να ορατό στο ανθρώπινο μάτι; Και όμως είναι! Ένας άνδρας κατέγραψε αυτό το μοναδικό φαινόμενο σε δάσος της Νέας Σκωτίας στον Καναδά. Ο Μπράιαν Νάταλ βγήκε για την συνηθισμένη του βόλτα και ξαφνικά είδε το έδαφος να «ανεβοκατεβαίνει» σαν να ανασαίνει.


Το έδαφος που «αναπνέει» σε δάσος στον Καναδά


Ένας περιπατητής κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ένα μοναδικό οπτικό φαινόμενο, προκαλώντας παγκόσμια συζήτηση

Είναι δυνατόν το έδαφος να αναπνέει και μάλιστα να ορατό στο ανθρώπινο μάτι; Και όμως είναι!

Ένας άνδρας κατέγραψε αυτό το μοναδικό φαινόμενο σε δάσος της Νέας Σκωτίας στον Καναδά. Ο Μπράιαν Νάταλ βγήκε για την συνηθισμένη του βόλτα και ξαφνικά είδε το έδαφος να «ανεβοκατεβαίνει» σαν να ανασαίνει.

Αμέσως κατέγραψε αυτό που έβλεπε με αποτέλεσμα να το βίντεο να έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, με τα views να έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατ. και να γίνεται πολύς λόγος για την εξήγηση του φαινομένου. Τελικά όμως δεν είναι και τόσο περίπλοκο...

Στο σημείο αυτό, οι ρίζες των δέντρων, που εξαπλώνονταν σε μεγάλη απόσταση μέσα στο υπέδαφος, έχουν αποκολληθεί από τα «πιασίματά» τους. Παραμένουν παρ' όλα αυτά στο κάτω από την επιφάνεια κι έτσι, όταν ο άνεμος φυσά τα δέντρα στα οποία ανήκουν, κινεί και τις ρίζες στο υπέδαφος, δημιουργώντας αυτό το μοναδικό θέαμα.




Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο.Ένα ταξίδι στον κόσμο του ανεξήγητου, του μυστηρίου και της αναζήτησης