Είναι ενεργειακά “πακέτα” που δημιουργήθηκαν και κατευθύνονται συνειδητά ή ασυνείδητα για την πραγματοποίηση κάποιου σκοπού. Μέσα από την χρήση της ενέργειας δημιουργούνται κάθε στιγμή και με κάθε σκέψη από όλους είτε το γνωρίζουμε είτε όχι.
Τι είναι οι σκεπτομορφές;


Είναι ενεργειακά “πακέτα” που δημιουργήθηκαν και κατευθύνονται συνειδητά ή ασυνείδητα για την πραγματοποίηση κάποιου σκοπού. Μέσα από την χρήση της ενέργειας δημιουργούνται κάθε στιγμή και με κάθε σκέψη από όλους είτε το γνωρίζουμε είτε όχι.

Κάποιος που έμαθε να βλέπει την αύρα, μπορεί να βλέπει τις σκεπτομορφές να κολυμπάν πάνω της φτιαγμένες από έντονες και με διάρκεια σκέψεις. Τις περισσότερες φορές είναι μια ασυνείδητη διαδικασία και γι' αυτό, αντί να μας βοηθούν, μπλοκάρουν μια μικρή ποσότητα της ενέργειάς μας αναπαράγοντας και διαιωνίζοντας έντονες σκέψεις ή επιθυμίες. Έτσι προκαλούν καινούργιες παρόμοιες σκέψεις ή επιθυμίες, ενισχύονται και διατηρούνται στην αύρα μας.

Μια σκεπτομορφή έχει τη μορφή που θα της δώσουμε. Ενώ στην περίπτωση της ασυνείδητης κατασκευής της συνήθως είναι μια γκρίζα σκιά ή έχει μια μορφή που σχετίζεται με την σκέψη που τη δημιούργησε, όταν δημιουργείται συνειδητά έχει τη συγκεκριμένη μορφή που θα της δώσουμε. Μπορεί να είναι ένας κόκκινος δράκος ή ένα γκαργκόιλ που φτιάξαμε για να φυλάει το σπίτι μας ή ένας μέσος ακροατής που φτιάξαμε για να βελτιώσουμε το λόγο μας.

Στην μαγεία, η κατασκευή μιας σκεπτομορφής είναι μια συνειδητή πράξη και μπορεί να είναι μέρος ενός ξορκιού που θα σταλεί να πραγματοποιήσει μια επιθυμία μας ή μια πιο περίπλοκη κατασκευή. Είναι καλό να ορίσουμε ένα χρονικό διάστημα ύπαρξής της σκεπτομορφής μας μετά το οποίο θα διαλυθεί μέσα στην ενεργειακή σούπα. Αν δε γνωρίζουμε πόσο θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί το ξόρκι μας, μπορούμε να δηλώσουμε ότι “θα διαλυθεί μόλις ολοκληρωθεί” και θα ενωθεί πάλι με την ενέργεια της ζωής. Αν την στείλουμε να κάνει μια δουλειά για μας, μπορούμε να κάνουμε μια μικρή τελετή διάλυσής της, αφού την ευχαριστήσουμε για τη βοήθειά της, όταν επιστρέψει. Στην περίπτωση που κατασκευάσουμε μια σκεπτομορφή με στόχο να έχει διάρκεια ζωής, όπως για να φυλάει μόνιμα το σπίτι, μπορούμε να δηλώσουμε ότι θα “διαλυθεί” όταν ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε πάψει να υπάρχει, όταν πάψουμε να την τροφοδοτούμε με ενέργεια ή όταν αποφασίσουμε ότι θέλουμε να τη διαλύσουμε με μια ανάλογη τελετή.

Αν και οι σκεπτομορφές είναι συνήθως πιστές κατασκευές, πρέπει να είμαστε όσο γίνεται πιο συνειδητοί και συγκεκριμένοι όταν τις φτιάχνουμε γιατί το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς αυτό που θα ζητήσουμε και μερικές φορές μπορεί αυτό που θα ζητήσουμε να μην είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε πραγματικά.

Επίσης, καλό είναι να μην αφήνουμε μια σκεπτομορφή να ζει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και αν χρειαστεί να διαλύσουμε μια παλιά και να κατασκευάσουμε μια νέα για τον ίδιο σκοπό. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο περισσότερο μένει σε ύπαρξη μια σκεπτομορφή, τόσο πιο δυνατή γίνεται και σιγά σιγά αρχίζει να αποκτά δική της θέληση ενώ είναι κομμάτι της δικής μας. Αν και γενικά είναι δύσκολο μια σκεπτομορφή να πάει αντίθετα στη θέληση του κατασκευαστή της, όταν αρχίσει να επιθυμεί να συνεχίσει να υπάρχει γίνεται πιο δύσκολο να την διαλύσουμε.

Αυτό συνέβηκε πολλές φορές στο παρελθόν όταν ισχυροί μάγοι δημιούργησαν σκεπτομορφές για έναν σκοπό, τις έδωσαν μεγάλη δύναμη για να τον επιτύχουν και τις ξέχασαν ή τις εγκατέλειψαν ή πέθαναν πριν τις διαλύσουν. Το αστρικό επίπεδο είναι γεμάτο τέτοιες οντότητες που μετά από τόσο καιρό περιφέρονται προσπαθώντας να επιβιώσουν.

Στην αρχή της εγκατάλειψής της, μια σκεπτομορφή είναι μια ενεργειακή ποσότητα που περιφέρεται χωρίς σκοπό. Κάποιες από αυτές φθίνουν σιγά σιγά και διαλύονται καθώς δεν έχουν την ενέργεια που χρειάζονται για να συνεχίσουν την ύπαρξή τους. Άλλες, που έχουν περισσότερη ενέργεια μπορεί, μέσα στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, να αρχίσουν να τρέφονται ενεργειακά από πλάσματα που θα συναντήσουν ή και από ανθρώπους. Αν συμβεί αυτό, μια σκεπτομορφή μπορεί να προσκολληθεί σε ένα ζωντανό πλάσμα και να του ρουφά μια ποσότητα ενέργειας ικανή να την κρατήσει ζωντανή.

Αυτό δεν είναι θέμα καλού ή κακού. Είναι ένα πλάσμα που προσπαθεί να επιβιώσει. Βέβαια, το καλύτερο και για μας και για τις σκεπτομορφές είναι η διάλυσή τους ώστε να ξαναενωθούν με την συμπαντική ενέργεια και αυτή είναι μια δουλειά που άτομα με αφυπνισμένη συνείδηση κάνουν στο αστρικό επίπεδο ώστε να το καθαρίσουν. Το να διαλύουμε τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα, όπου και να βρίσκονται, είναι κάτι που επιτρέπει στην ενέργεια να ρέει ελεύθερα, όπως είναι και η πραγματική της φύση.

Με τον ίδιο τρόπο όμως που κάποιος μπορεί να δημιουργήσει μια σκεπτομορφή για να φέρει σε πέρας ένα θετικό αποτέλεσμα, υπάρχουν και άτομα που μπορεί να τις κατασκευάσουν για να βλάψουν κάποιον ή για να εκδικηθούν και να τις φορτίσουν με το μίσος τους ή οποιοδήποτε άλλο αρνητικό συναίσθημα επιλέξουν γι' αυτή τη δουλειά. Τότε, η σκεπτομορφή είναι ένα εργαλείο και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και να τη διαλύσουμε.

Αν, λοιπόν, οι σκεπτομορφές μπορούν να αρνητικοποιηθούν και να βλάψουν κάποιον, έστω και ακούσια, γιατί να τις κατασκευάζουμε; Το να αποφασίσει κάποιος να φτιάξει ή όχι μια σκεπτομορφή είναι δικαίωμά του και μια πρακτική που ούτως ή άλλως γίνεται ασυνείδητα συνέχεια και μια δουλειά μας είναι να τις ανακαλύπτουμε στην αύρα μας και να τις διαλύουμε. Δεν είναι “κακό” να δημιουργήσεις μια ενέργεια που θα σε βοηθήσει αρκεί μετά να αναλάβεις και την ευθύνη της απόφασής σου και να απελευθερώσεις αυτήν την ενέργεια. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις, αν δεν το θέλεις. Άλλα άτομα θεωρούν ότι αρκετές ασυνείδητες σκεπτομορφές έχουν και δε χρειάζεται να φτιάχνουν και συνειδητές και άλλοι ότι δε βλάπτουν αν καθαρίζουμε το χώρο αμέσως μετά. Είναι, όπως πάντα, θέμα προσωπικής επιλογής.


Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο.Ένα ταξίδι στον κόσμο του ανεξήγητου, του μυστηρίου και της αναζήτησης