//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Η εμφάνιση της στοιχειωμένης λεγεώνας στο Γιόρκ της Αγγλίας


Η εμφάνιση της στοιχειωμένης λεγεώνας στο Γιόρκ της Αγγλίας

Πριν κάποια χρόνια το 1953, στο Γιόρκ της Αγγλίας, μια πόλη που θεωρείται απο τις πλέον στοιχειωμένες του κόσμου, ένας νεαρός υδραυλικός στο κτίριο του θησαυροφυλακίου, ένα επίσημο παλιό οίκημα που είχε διατηρήσει την ονομασία της σκοπιμότητος κατασκευής του για αιώνες, άκουσε απο μακρυά τον ήχο ενός βούκινου. Ο ήχος επαναλήφθηκε και αυτήν την φορά πολύ κοντά και μέσα στο κτίριο που εργαζόταν.

Ξαφνικά και ενώ είχε ανέβει σε μια σκάλα, μέσα απο τον πέτρινο τοίχο, ξεπήδησε ένας αρχαίος καβαλάρης με στολή πανοπλία και κράνος Ρωμαίου. Ο νεαρός έπεσε απο την σκάλα και στην συνέχεια έντρομος παρατήρησε μια ομάδα απο ρωμαίους λεγεωνάριους να ακολουθούν τον έφιππο . Όλοι τους ήταν βλοσυροί και καταπονημένοι ενώ είχαν τον τυπικό Ρωμαϊκό εξοπλισμό με πίλουμ και ασπίδες και κοντόσπαθα.


Υπήρχε κάτι ακόμα….Απο τα γόνατα και κάτω οι λεγεωνάριοι βυθίζοντο στην γή…..’Οταν ο υδραυλικός συνήλθε, η φάλαγγα τον είχε ξεπεράσει και είχε εξαφανιστεί….

Η εξήγηση ήρθε αργότερα, όχι για τις φιγούρες απο το παρελθόν, αλλά για τον λόγο που παρουσιάστηκαν μισοί….

Οι λεγεωνάριοι βάδιζαν σε μια καταγεγραμμένη ρωμαϊκή οδό η οποία ήταν περίπου μισό μέτρο κάτω απο το σύγχρονο επίπεδο γής…

Ο Χάρυ, έτσι λεγόταν ο υδραυλικός, ρώτησε τον συντηρητή του θησαυροφυλακίου, ο οποίος του εξήγησε ότι πολλοί άλλοι πριν απο αυτόν είχαν δει την ίδια ομάδα αρχαίων στρατιωτών και ότι ήταν συχνό φαινόμενο….

Το κελάρι στο οποίο οι στρατιώτες εμφανίζονται…παραμένει κλειστό, ωστόσο στο βίντεο που ακολουθεί θα ακούσετε τον ίδιο τον μάρτυρα να διηγείται την ιστορία του..


κλικ ΕΔΩ για να βρεθείτε στην περιοχή του συμβάντος μέσα απο την Google streetπηγή
Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου