Πριν κάποια χρόνια το 1953, στο Γιόρκ της Αγγλίας, μια πόλη που θεωρείται απο τις πλέον στοιχειωμένες του κόσμου, ένας νεαρός υδραυλικός στο κτίριο του θησαυροφυλακίου, ένα επίσημο παλιό οίκημα που είχε διατηρήσει την ονομασία της σκοπιμότητος κατασκευής του για αιώνες, άκουσε απο μακρυά τον ήχο ενός βούκινου.

Η εμφάνιση της στοιχειωμένης λεγεώνας στο Γιόρκ της Αγγλίας

Πριν κάποια χρόνια το 1953, στο Γιόρκ της Αγγλίας, μια πόλη που θεωρείται απο τις πλέον στοιχειωμένες του κόσμου, ένας νεαρός υδραυλικός στο κτίριο του θησαυροφυλακίου, ένα επίσημο παλιό οίκημα που είχε διατηρήσει την ονομασία της σκοπιμότητος κατασκευής του για αιώνες, άκουσε απο μακρυά τον ήχο ενός βούκινου. Ο ήχος επαναλήφθηκε και αυτήν την φορά πολύ κοντά και μέσα στο κτίριο που εργαζόταν.

Ξαφνικά και ενώ είχε ανέβει σε μια σκάλα, μέσα απο τον πέτρινο τοίχο, ξεπήδησε ένας αρχαίος καβαλάρης με στολή πανοπλία και κράνος Ρωμαίου. Ο νεαρός έπεσε απο την σκάλα και στην συνέχεια έντρομος παρατήρησε μια ομάδα απο ρωμαίους λεγεωνάριους να ακολουθούν τον έφιππο . Όλοι τους ήταν βλοσυροί και καταπονημένοι ενώ είχαν τον τυπικό Ρωμαϊκό εξοπλισμό με πίλουμ και ασπίδες και κοντόσπαθα.


Υπήρχε κάτι ακόμα….Απο τα γόνατα και κάτω οι λεγεωνάριοι βυθίζοντο στην γή…..’Οταν ο υδραυλικός συνήλθε, η φάλαγγα τον είχε ξεπεράσει και είχε εξαφανιστεί….

Η εξήγηση ήρθε αργότερα, όχι για τις φιγούρες απο το παρελθόν, αλλά για τον λόγο που παρουσιάστηκαν μισοί….

Οι λεγεωνάριοι βάδιζαν σε μια καταγεγραμμένη ρωμαϊκή οδό η οποία ήταν περίπου μισό μέτρο κάτω απο το σύγχρονο επίπεδο γής…

Ο Χάρυ, έτσι λεγόταν ο υδραυλικός, ρώτησε τον συντηρητή του θησαυροφυλακίου, ο οποίος του εξήγησε ότι πολλοί άλλοι πριν απο αυτόν είχαν δει την ίδια ομάδα αρχαίων στρατιωτών και ότι ήταν συχνό φαινόμενο….

Το κελάρι στο οποίο οι στρατιώτες εμφανίζονται…παραμένει κλειστό, ωστόσο στο βίντεο που ακολουθεί θα ακούσετε τον ίδιο τον μάρτυρα να διηγείται την ιστορία του..


κλικ ΕΔΩ για να βρεθείτε στην περιοχή του συμβάντος μέσα απο την Google street

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

πηγή
Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο.Ένα ταξίδι στον κόσμο του ανεξήγητου, του μυστηρίου και της αναζήτησης