Το κομμένο κεφάλι ενός τεράστιου προϊστορικού λύκου της Πλειστοκαίνου ανακαλύφθηκε στην περιοχή Αμπίσκι, στη βόρεια Γιακουτία, στη Σιβηρία.
Κεφάλι τεράστιου προϊστορικού λύκου ηλικίας 40.000 ετών ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία

Το κομμένο κεφάλι ενός τεράστιου προϊστορικού λύκου της Πλειστοκαίνου ανακαλύφθηκε στην περιοχή Αμπίσκι, στη βόρεια Γιακουτία, στη Σιβηρία.

Το κεφάλι έχει μήκος σχεδόν 40 εκατοστά, και επιβεβαιώνει τη θεωρία ότι πριν από χιλιάδες χρόνια τα αρπακτικά στη γη ήταν τεράστια στο μέγεθος, καθώς σήμερα το μέσο μήκος των λύκων φθάνει περίπου τα 80 εκατοστά. Η ανακοίνωση της ανακάλυψης έγινε στο Τόκιο της Ιαπωνίας, κατά τα εγκαίνια μιας έκθεσης για μαμούθ που διοργανώθηκε από επιστήμονες της Ιαπωνίας και της Γιακουτίας.



Σύμφωνα με τους Siberian Times, ένας ντόπιος, ο Πάβελ Εφίμοφ, το εντόπισε το καλοκαίρι του 2018 στις ακτές του ποταμού Τιρεκτιάχ. Ο λύκος, η γούνα και τα δόντια του έχουν διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ήταν πλήρως ανεπτυγμένος και όταν πέθανε ήταν ηλικίας 2-4 ετών.

Σύμφωνα με Ιάπωνες επιστήμονες, το κεφάλι είναι ηλικίας 40.000 ετών. «Πρόκειται για μια μοναδική ανακάλυψη των πρώτων απομειναρίων ενός πλήρως ανεπτυγμένου λύκου της Πλειστοκαίνου, με τον ιστό να έχει διατηρηθεί. Θα το συγκρίνουμε με τους σύγχρονους λύκους προκειμένου να κατανοήσουμε πώς έχει εξελιχθεί το είδος και για να αναδημιουργήσουμε την εμφάνισή του» είπε ο Άλμπερτ Προτόποποφ, της Ακαδημίας Επιστημών της Δημοκρατίας των Σαχά.

Πέρα από τον λύκο, οι επιστήμονες παρουσίασαν ένα πολύ καλά διατηρημένο σκύμνο λιονταριού των σπηλαίων: Ο «Σπάρτακ» έχει μήκος περίπου 40 εκατοστά και βάρος 800 γραμμάρια, και επιστήμονες εκτιμούν πως πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του....


Πηγή
Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο.Ένα ταξίδι στον κόσμο του ανεξήγητου, του μυστηρίου και της αναζήτησης