//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

ΑΤΙΑ στην Κεφαλονιά (25/6/2018)

ΑΤΙΑ στην Κεφαλονιά (25/6/2018)

Το χόμπι του κ. Φανούρη Φραγκιά για την φωτογραφία από μικρή ηλικία ήταν η αιτία το 2012 τρείς φορές σε διάστημα 2,5 μηνών να σταθεί τυχερός, και να βρεθεί στο σωστό σημείο την στιγμή της διέλευσης άγνωστων αντικειμένων και να τα φωτογραφίσει. Το 2012 ήταν το τελευταίο μεγάλο κύμα εμφανίσεων ΑΤΙΑ πανελλήνια, και οι αναφορές ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Δείτε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες από τον παρακάτω σύνδεσμο:
Τα ΑΤΙΑ της Κεφαλονιάς, καλοκαίρι 2012


Στις 25 Ιουνίου 2018, ημέρα Δευτέρα, στις 19:55, χρησιμοποιώντας μια φωτογραφική μηχανή Canon IXUS 160, και τραβώντας προς την περιοχή της Παλικής, στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς είδε και πάλι κάτι «περίεργο» όταν κατέβασε τις φωτογραφίες στο τάμπλετ. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η φωτογραφία τραβήχτηκε χθες (25/6) στις 8 παρά, και ενώ ήθελα να αποτυπώσω την καταιγίδα που ερχόταν προς το σημείο του Αργοστολίου (περιοχή γύρος Φαναρίου , όπου καθόμουν για καφέ). Μετά στο σπίτι κοιτάζοντας αν είχα τραβήξει κάποια αξιόλογη φωτογραφία έτσι ώστε να άξιζε τον κόπο να την ανεβάσω facebook, είδα αυτό το σημάδι.»

Το περίγραμμα του αντικειμένου το οποίο διακρίνεται πολύ καθαρά, θυμίζει κάτι σε «ταψί», και έχει απόλυτα συμμετρικό σχήμα, κάτι που μειώνει την πιθανότητα αυταπάτης (διερχόμενο έντομο, λερωμένος φακός κτλ.). Παρουσιάζει επίσης την γνωστή γωνία κλίσης, που είναι κοινό χαρακτηριστικό αντίστοιχων φωτογραφιών ΑΤΙΑ. Μια επιφύλαξη που υπήρχε αφορούσε τον αεροδιάδρομο του νησιού που βρίσκεται νότια στην ίδια κατεύθυνση, αλλά όπως αναφέραμε και νωρίτερα το συμμετρικό σχήμα του αντικειμένου διακρίνεται τόσο καθαρά που και αυτή η περίπτωση πρέπει μάλλον να απορριφτεί. 
 
Πρόκειται για μια πολύ καλή φωτογραφία που φαίνεται να απεικονίζει ένα ΑΤΙΑ* που είχαμε αρκετούς μήνες να δούμε στην Ελλάδα… 

*Όταν αναφερόμαστε σε ΑΤΙΑ δεν εννοούμε εξωγήινους όπως λανθασμένα πιστεύει πολύς κόσμος λόγω άγνοιας, αλλά αναφερόμαστε σε Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο (ΑΤΙΑ). 

(Αρχική φωτογραφία) 
Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου