//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Μυστηριώδης «εξαφάνιση» τμήματος της Γης κάτω από τον Ινδικό Ωκεανό

Μυστηριώδης «εξαφάνιση» τμήματος της Γης κάτω από τον Ινδικό Ωκεανό

Ένα μεγάλο μυστήριο προσπαθεί να λύσει η επιστημονική κοινότητα. Επιχειρεί να αποκαλύψει τον λόγο για τον όποιο εξαφανίστηκε ένα τεράστιο κομμάτι της Γης κάτω από τον Ινδικό Ωκεανό.

Η εν λόγω μάζα εξαφανίστηκε σε βάθος άνω των 100 μέτρων και η παράξενη «εξαφάνισή» αποτελεί έναν δύσκολο γρίφο.

Μία από τις θεωρίες που κυκλοφορούν αναφέρει πως ωκεάνιες πλάκες βυθίστηκαν στον μανδύα της Γης προκαλώντας την κατάπτωση.

Καθηγητής του Ινδικού Ινστιτούτου Επιστημών αναφέρει πώς πρόκειται για την πλέον αξιοσημείωτη ανωμαλία γεωειδούς/βαρύτητας στη Γη. Παρότι δεν υπάρχει εξήγηση για το φαινόμενο, θεωρείται πως η μάζα έχει καταλήξει στον βαθύ μανδύα της Γης.

Έρευνα του Geophysical Research Letters αναφέρει πως η ανάδυση ενός θερμού υλικού από τον μανδύα της Γης κάτω από την Αφρική ευθύνεται για την κατάπτωση.


Πηγή

Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου