Αναλογιστείτε μία υπόθεση που λέει πως υπάρχει η πιθανότητα, στο παρελθόν η Προιστορική Ανθρωπότητα να ήταν σε υψηλό βαθμό τεχνολογικά αναπτυγμένη. Υπάρχουν ενδείξεις που αποκαλύπτονται σε Βυθισμένες Πόλεις, που υποδεικνύουν πως οι Αρχαίοι Πολιτισμοί ίσως είχαν ανακαλύψει τεχνολογία αρκετά πιο αναπτυγμένη από εκείνη που φανταστήκαμε.
Την θεωρία αυτή υποστηρίζουν και οι ανακαλύψεις αρκετών αρχαίων πόλεων που έχουν βυθιστεί κάτω από τους ωκεανούς του πλανήτη.
Οι Βυθισμένες Πόλεις: Τα Μυστικά των χαμένων πολιτισμών
«Ανακάλυψαν πως οι Άνθρωποι είχαν επαναστατήσει και αποφάσισαν να τους εξοντώσουν. Χιλιάδες Πούμα εγκατέλειψαν την σπηλιά και επιτέθηκαν στον άντρα που παρακαλούσε τον διάβολο για βοήθεια. Όμως ο Διάβολος έμεινε ακίνητος μπροστά στις απειλές τους. Βλέποντας την κατάσταση, Η Inti, η Θεά του Ήλιου έκλαψε. Τα δάκρυά της ήταν τόσα πολλά που σε σαράντα ημέρες η κοιλάδα πλημμύρισε.» Μύθος των Inca για την Λίμνη Titicaca
Περιπτώσεις όπως τα Οικοδομήματα Yonaguni στις ακτές της Ιαπωνίας, ή η βυθισμένη Μεγά-πολη που ανακαλυφθηκε στην νοτιοανατολική ακτή της Κούβας εξακολουθούν να παρέχουν στους ερευνητές στοιχεία σχετικά με τις υποθέσεις που μέχρι πρότινος μπορούσαν να θεωρηθούν μονάχα γεωγραφικός μύθος – ιστορίες σαν εκείνες της Ατλαντίδας, της Mu, ή της Θούλης. Κάθε λίγα χρόνια, μία ξεχασμένη βυθισμένη ανακάλυψη έρχεται να υποστηρίξει αυτή την προιστορική υπόθεση Αυτοκρατορίας.
Βυθισμένες Πόλεις: Αστική Αρχιτεκτονική ενός απίθανου χρόνου
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων αρχαιολογικών ερειπείων που περιγράφονται παραπάνω ανακαλύφθηκαν σε βάθος 160 μέτρων στον Κόλπο Cabay στις δυτικές ακτές της Ινδίας. Λέγεται πως η αχανής πόλη που ανακαλύφθηκε τυχαία κατά την διάρκεια μίας έρευνας σχετικής με την μόλυνση θα μπορούσε να χρονολογείται περίπου 9.000 χρόνια πριν. Χρησιμοποιώντας ένα ανιχνευτή Sonar οι ερευνητές κατόρθωσαν να αναγνωρίσουν συγκεκριμένες γεωμετρικές δομές σε βάθος 160 μέτρων. Από το σημείο ανέκτησαν δομικά υλικά, κεραμεικές κατασκευές, τμήματα τοίχων, αγάλματα, κόκκαλα και ανθρώπινα δόντια. Οι εξετάσεις έδειξαν πως τα ευρήματα ήταν 9.500 χρόνων.
Πριν από αυτή την ανακάλυψη οι Ανθρωπολόγοι πίστευαν πως η περιοχή δεν είχε πολιτισμό που να χρονολογείται πριν το 2.500 Π.Χ. Αυτή η αρχαία πόλη ήταν παλαιότερη από τον πολιτισμό Harappan που λέγεται πως ήταν ένας από τους παλαιότερους αυτής της περιοχής.
Μία άλλη παράξενη ανακάλυψη σχετική με τις Βυθισμενες Πολεις, πραγματοποιήθηκε το 1967, όταν το Aluminaut – ένα ερευνητικό υποβρύχιο ικανό να καταδυθεί βαθύτερα από οποιδήποτε άλλο της εποχής του – ανακάλυψε τυχαία ένα «δρόμο» στην παράκτια ζώνη των Φλόριντα, Τζώρτζια και Δυτικής Καρολίνα. Ο Δρόμος που ανακαλύφθηκε στα 3,200 μέτρα βάθος επεκτεινόταν για πάνω από 20 χιλιόμετρα. Αυτός ο δρόμος ήταν φτιαγμένος με εκλεπτυσμένες τεχνικές και σχηματίστηκε με αλουμίνιο, σιλικόνη,σίδερο και μαγνήσιο.
Παρά την ηλικία του, ο δρόμος δεν είχε ερείπια ή χαλάσματα λόγω των ρευμάτων που τον διατήρησαν καθαρό. Αυτός ο δρόμος παρέμεινε σχεδόν άθικτος καθώς το υποβρύχιο διέσχισε όλη του την διαδρομή. Αργότερα οι Επιστήμονες που ερεύνησαν την περιοχή ανακάλυψαν μία σειρά από Μονολιθικές κατασκευές στο ένα τέρμα του δρόμου. Τι είδους τεχνολογία θα μπορούσε να κατασκευάσει ένα τόσο μακρύ δρόμο που θα παρέμενε σε καλή κατάσταση για 10.000 χρόνια;
Μία πιο πρόσφατη παρόμοια ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε το 2004 όταν το τσουνάμι που χτύπησε τις ακτές τις Νοτιοανατολικής Ασίας μετακίνησε τόνους άμμου από την ακτή Tamil Nadu της Ινδίας. H καταιγίδα καθάρισε χρόνια σκόνης, κάτι που οδήγησε στην ανακάλυψη της μυθικής πόλης Mahabalipuram.
Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, η πόλη Mahabalipuram βυθίστηκε έπειτα από μία τρομερή πλημμύρα σε μία μόλις Submerged-Temple-at-Mahabalipuramημέρα 1.000 χρόνια πριν, όταν οι θεοί ζήλεψαν την ομορφιά της. Οι κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν πως οι 6 ναοί είχαν καλυφθεί πλήρως από νερό όμως ένα μέρος του 7ου παρέμεινε στην ακτή. Μία ομάδα 25 δυτών από την Αρχαιολογική υπηρεσία της Ινδίας εξερεύνησαν την διευρυμένη περιοχή που επεκτείνεται σε βάθος 40 μέτρων κάτω από το νερό.
Τα βυθισμένα ερείπια καλύπτουν αρκετά τετραγωνικά χιλιόμετρα σε απόσταση 2-3 χιλιομέτρων από την ακτή. Οι συντηρητικές εκτιμήσεις για τις κατασκευές αυτές αναφέρουν πως χρονολογούνται 1.200 με 1.500 χρόνια πριν, αν και υπάρχουν ερευνητές που λένε πως ίσως και να χρονολογούνται ως και 6.000 χρόνια πριν.
Τα Οικοδομήματα Yonaguni
Τα οικοδομήματα Yonaguni που θεωρούνται από τους επιστήμονες ως η αρχαιολογική ανακάλυψη του αιώνα ανακαλύφθηκαν στην ακτή Yonaguni και αποτελούνται από κύωνες, εξάγωνα, σκάλες, ακόμα και μία πυραμίδα με σκαλιά.
Ενώ η πιο συντηρητική υπόθεση λέει πως τα οικοδομήματα Yonaguni είναι προιόν της σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής, οι ακριβείς γωνίες των βράχων και η τοποθέτησή στην μεταξύ τους σχέση υποδεικνύουν ερείπια μίας βυθισμένης πολιτείας. Οι αποδείξεις που ενισχύουν την υπόθεση, περιλαμβάνουν τη χημική σύνθεση των βράχων (που δεν υπάρχουν στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής) και ένα βράχο με σχήμα οβάλ που φαίνεται πως δεν ενσωματώνεται στο σύνολο των ερειπίων. Η βυθισμένη πόλη Yonaguni χρονολογείται περίπου 10.000 χρόνια πριν.
Η Υποβρύχια Αρχαιολογία δίνει την δυνατότητα στους Ακαδημαικούς να εξερευνήσουν τα βάθη της θάλασσας αλλά και τις Βυθισμενες Πολεις τα τελευταία 50 χρόνια. Σύμφωνα με τον Υποβρύχιο Αρχαιολόγο Δρ. Nick Flemming τουλάχιστον 500 βυθισμένα μνημεία περιέχουν τα χαλάσματα ανθρώπινων κατασκευασμάτων ή αντικειμένων που έχουν ανακαλυφθεί ανά την υφήλιο. Κάποιες εκτιμήσεις αναφέρουν πως αυτά τα μνημεία είναι πάνω από 3.000 χρόνων.
Σίγουρα κάποια από τα αρχαία μνημεία παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες, όμως κάποια ίσως βυθίστηκαν από τις τεκτονικές μεταβολές. Καθώς αρκετά από αυτά τα μέρη είχαν αρχικά χτιστεί σε στέρεα και στεγνή περιοχή, η Γη ίσως τότε ήταν γεωγραφικά αρκετά διαφορετική σε σχέση με το πως είναι τώρα. Παρομοίως, αυτοί οι άνθρωποι ίσως προέρχονταν από μία εποχή πιο μακρινή από εκείνη που θεωρούμε ως την αυγή του αρχαίου πολιτισμού.
Έτσι, είναι ο τωρινός πολιτισμός ο μεγαλύτερος που έχει δημιουργήσει η Ανθρωπότητα ή είναι μονάχα ένα ψείγμα από τους μεγαλειώδεις πολιτισμούς του Μακρινού παρελθόντος; Η Απάντηση ίσως βρίσκεται στα βάθη των ωκεανών μας