//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Ο μυστηριώδης θάνατος του Εξορκιστή ιερέα Malachi Martin

Ο μυστηριώδης θάνατος του Εξορκιστή ιερέα Malachi Martin
Φωτογραφία του Malachi Martin από το 1996, τρία χρόνια πριν τον μυστηριώδη θάνατο του

Ο καθολικός ιερέας που ενέπνευσε τον πρωταγωνιστή της θρυλικής ταινίας τρόμου «Ο Εξορκιστής», φέρεται πως πέθανε από πτώση αφότου του μίλησε ένα δαιμονισμένο παιδί, κατά τη διάρκεια ενός από τους εξορκισμούς του.

Την πληροφορία έδωσε πρόσφατα ένα πρώην πράκτορας της CIA, ο οποίος ισχυρίζεται πως ο θάνατος του ιερέα Malachi Martin το 1999, προκλήθηκε από μια αόρατη δύναμη.

Οι συνθήκες γύρω από τον ανατριχιαστικό θάνατο του ιερέα Martin αποκαλύπτονται στο ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Hostage to the Devil» (Όμηρος του Διαβόλου). Στο ντοκιμαντέρ, ένας στενός φίλος του ιερέα, ο Robert Marrow, λέει πως ο Martin, ο οποίος καταγόταν από το Kerry της Ιρλανδίας, σκοτώθηκε όταν ένα 4χρονο κορίτσι που προσπαθούσε να εξορκίσει του μίλησε.

Ο Marrow, πρώην πράκτορας της CIA, αποκάλυψε πως ο ιερέας είχε προσφερθεί να επισκεφθεί το παιδί στο Connecticut της Αμερικής ώστε να προσπαθήσει να το σώσει από τους δαίμονες που είχαν καταλάβει το σώμα του. Όταν έφτασε στο σπίτι της οικογένειας του κοριτσιού, το κορίτσι τον πλησίασε και του είπε: «Λοιπόν, είσαι ο Malachi Martin και νομίζεις πως μπορείς να τη βοηθήσεις;».

Σύμφωνα με τον Marrow, φαινόταν σαν ο δαίμονας να μιλούσε μέσω του κοριτσιού. Μετά από αυτή την αλληλεπίδραση με το κορίτσι, ολοένα και περισσότεροι ισχυρισμοί ήθελαν το θάνατο του Martin, ο οποίος πέθανε από τραύμα στο κεφάλι που προέκυψε από την πτώση του, να προκλήθηκε από μια αόρατη δύναμη που τον έσπρωξε για να πέσει.

Η σεναριογράφος και παραγωγός του ντοκιμαντέρ του Netflix, Rachel Lysaght, θυμάται ακόμα τον πρώτο εξορκισμό του πατέρα Martin στην Αίγυπτο, όπου και βρισκόταν για τη συγγραφή του βιβλίου του «The Scribal of the Dead Sea Scrolls».

«Κατά τη διάρκεια ενός εξορκισμού σε ένα νεαρό άντρα που πραγματοποιούταν στην περιοχή, ο βοηθός του εξορκιστή λιποθύμησε», θυμάται η Lysaght. «Και τότε κάλεσαν τον Malachi, επειδή ήταν κοντά και μπορούσε να βοηθήσει στον εξορκισμό. Κάτι που και έκανε, και αυτός ήταν ο πρώτος του εξορκισμός».

Ο Marrow είχε συνοδεύσει τον πατέρα Martin στο σπίτι του δαιμονισμένου κοριτσιού, καθώς λόγω της ηλικίας του ο ιερέας δεν μπορούσε να οδηγήσει από τη μία άκρη της Αμερικής, όπου είχε μετακομίσει αφότου γύρισε την πλάτη του στην Εκκλησία, στην άλλη, όπου έμενε η οικογένεια.

Ο πρώην πράκτορας της CIA εξομολογείται στο ντοκιμαντέρ και στην ίδια τη Lysaght πως η συνομιλία του κοριτσιού με τον ιερέα παραμένει μέχρι και σήμερα το πιο ενοχλητικό, τρομακτικό πράγμα που έχει βιώσει ποτέ.Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου