//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Το μουσείο βρικολάκων και θρυλικών πλασμάτων στο Παρίσι

Το μουσείο βρικολάκων και θρυλικών πλασμάτων στο Παρίσι

Στο Παρίσι μπορεί κανείς να βρει την μακάβρια συλλογή του Jacques Sirgent, ενός έμπειρου μελετητή των απέθαντων και των παγίδων τους.

Στο τέλος των μονοπατιών στο κέντρο της κοινότητας (κομούνα) Les Lilas στο Παρίσι, μια μαύρη και πορφυρή πόρτα οδηγεί σε έναν ανατριχιαστικό κήπο που μοιάζει με νεκροταφείο. Πλαστικές νυχτερίδες και κανονικά ανθρώπινα απομεινάρια κρέμονται στα δέντρα. Μόλις έχετε μπει στο Le Musée des Vampires, το Μουσείο των Βρικολάκων.Η ιστορία αυτού του μοναδικού μουσείου ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια. Ο Jacques Sirgent, ένας εκκεντρικός αλλά μελετητής και γνώστης και εξειδικευμένος στα μακάβρια θέματα, άνοιξε το "Μουσείο των Βρικολάκων και Θρυλικών Πλασμάτων" για να δείξει την αφοσίωσή του στην έρευνα των βαμπίρ, του εσωτερισμού και της δυτικής λαογραφίας.

Σε ολόκληρη τη ζωή του, ο Sirgent συνέλεγε και μετέφραζε σπάνια κείμενα αλλά και διάφορες πληροφορίες για τη δαιμονολογία και τα δόγματα που τα δημιούργησαν.

Ο επισκέπτης του μουσείου, καθισμένος άνετα σε έναν πορφυρό βελούδινο καναπέ, θα ακούσει ιστορίες για τα νεκροταφεία του Παρισιού που κάποτε γινόντουσαν βαμπιρικές τελετουργίες, αλλά και για τη μεσαιωνική χριστιανική ιεραρχία και την σταυροφορία της ενάντια στην αμαρτία και την "κανιβαλική μαγεία" ή τις αιώνιες δεισιδαιμονίες για τους Απέθαντους.Το μουσείο διαθέτει ένα κιτ για φονιάδες των βρικολάκων, συλλεκτικά αντικείμενα, αντικείμενα του Δράκουλα και παλιά βιβλία που μπορεί να γίνουν σκόνη αν τα αγγίξει κανείς.

Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου