//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Εξωγήινες μορφές κρυμμένες στους πίνακες του Leonardo da Vinci


Ο Leonardo da Vinci θεωρείται μια αληθινή ιδιοφυΐα της ζωγραφικής. Ειδικοί στον τομέα λένε ότι είχε μια εξαιρετική διανοητική ικανότητα και ένα ευρύ φάσμα έμπνευσης για την δημιουργία των έργων του. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ψάξει για στοιχεία και κωδικούς κρυμμένα στα έργα του da Vinci και προς έκπληξη όλων μερικοί έχουν βρει.

Οικουμενικό πνεύμα: ζωγράφος, γλύπτης, αρχιτέκτονας, μουσικός, μηχανικός, εφευρέτης, ανατόμος, γεωλόγος, χαρτογράφος, βοτανολόγος και συγγραφέας, ο Leonardo da Vinci θεωρείται συχνά ως η μεγαλύτερη ιδιοφυΐα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η δημιουργική ιδιοφυΐα και το εφευρετικό πνεύμα του έχουν αφήσει το σημάδι τους στην εποχή του και θεωρείται το αρχέτυπο του ανθρώπου της Αναγέννησης, ένα κινούμενο πνεύμα με περιέργεια και όρια από τότε, με φαντασία χωρίς προηγούμενο στην ιστορία.

Ένα από τα πιο γνωστά έργα ζωγραφικής του είναι το πορτρέτο της Lisa Gherardini, σύζυγος του Francesco del Giocondo, που είναι γνωστή ως Μόνα Λίζα (το όνομα είναι στην πραγματικότητα Monna Lisa La Gioconda), και βρίσκεται στη συλλογή του Μουσείο του Λούβρου από το 1797. Αυτό είναι ίσως το πιο διάσημο πορτρέτο που έγινε ποτέ.


Ο Terrence Masson από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, είναι πεπεισμένος ότι τα έργα ζωγραφικής του da Vinci κρύβουν πολλά μυστήρια. Για να ανακαλυφθούν , ο ειδικός υπέβαλε πίνακες του σε ανάλυση των γραφικών τους σε έναν υπολογιστή. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά, επειδή βρέθηκαν εξωγήινες μορφές. Οι εικόνες αυτές που ανακαλύφθηκαν, είναι απολύτως εκπληκτικές μόνο και μόνο επειδή ο καλλιτέχνης τοποθέτησε πίσω από τους πίνακές του εξωγήινα όντα. Γιατί; Ίσως αυτές οι εικόνες να αποτελούν μέρος ενός μυστικού μηνύματος που ήθελε να μεταδώσει.

Υπάρχουν χιλιάδες και χιλιάδες έγγραφα που μας λένε τι σκεφτόταν ο Leonardo. Βρέθηκαν μεταξύ των εγγράφων του μερικά προσωπικά ανέκδοτα, που γράφτηκαν κατά την μυστηριώδη εξαφάνιση του για δύο χρόνια, μεταξύ 1476 και 1478. Σε ένα σημείο, που ο da Vinci μιλάει για μια νεανική του περιπέτεια, αναφέρει ότι βρήκε μια μεγάλη και μυστηριώδη σπηλιά. Περιγράφοντας την σπηλιά λέει ότι ήταν σκοτεινή και ότι αισθάνθηκε τρομαγμένος από το σκοτάδι και από το τι θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί μέσα. Λέγεται ότι εκεί ήρθε σε επαφή με εξωγήινους.


via

Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου