//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Ο μυστηριώδης πυραμιδωτός τάφος της Κίνας

Ο μυστηριώδης πυραμιδωτός τάφος της Κίνας


Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στη νότια όχθη του Κίτρινου Ποταμού ένα ασυνήθιστο ταφικό συγκρότημα 2.200 ετών.

Ο ένας από τους τάφους έχει σχήμα πυραμίδας, κάτι που είναι ξένο με την αρχαία κινεζική κουλτούρα.

ΕΝΑ μυστηριώδες ταφικό συγκρότημα με δύο πλίνθινους τάφους ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στο υπέδαφος εργοταξίου της Κίνας.
Ο ένας από τους τάφους έχει σχήμα μικρής πυραμίδας, ενώ ο άλλος έχει σχήμα κυλινδρικό. Και οι δύο τάφοι βρίσκονται εντός ορθογωνίου θαλάμου, μήκους 30 μέτρων και πλάτους οκτώ, στα περίχωρα της πόλης Ζένγκζου στην Κεντρική Κίνα.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εκπλαγεί από τα ασυνήθιστα για την κινέζικη ταφική παράδοση ευρήματα, αποκαλώντας τον τάφο σε σχήμα πυραμίδας «μαγικό».

Το ποιοι είχαν ταφεί στους συγκεκριμένους τάφους, παραμένει ακόμα ένα ζήτημα υπό διερεύνηση από τους αρχαιολόγους.

Οι ειδικοί πάντως θεωρούν ότι το πιθανότερο είναι οι θάλαμοι αυτοί να χτίστηκαν την περίοδο της δυναστείας των Χαν (202 π.Χ.- 220 μ.Χ), δηλαδή κατά την «χρυσή εποχή» της Κίνας.

Οι Κινέζοι δημοσιογράφοι έχουν ονομάσει το μέρος αυτό «οι πυραμίδες της Ζένγκζου» παρ’ όλο που ο πυραμιδωτός τάφος έχει ύψος μόνο 2 μέτρα και δεν μπορεί φυσικά να συγκριθεί με τις πυραμίδες της Αιγύπτου.via

Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου