Η Υπνική Παράλυση είναι ο μηχανισμός που στην ουσία σταματάει την λειτουργία των ονείρων και είναι μία τρομακτική εμπειρία που συμβαίνει σε πάρα πολλούς ανθρώπους.
Υπνική Παράλυση - Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Η Υπνική Παράλυση είναι ο μηχανισμός που στην ουσία σταματάει την λειτουργία των ονείρων και είναι μία τρομακτική εμπειρία που συμβαίνει σε πάρα πολλούς ανθρώπους.

Φυσικά η Υπνική παράλυση συνδέεται με το φαινόμενο της Μόρας, όμως μπορεί να είναι μία απολύτως φυσική διαδικασία, και από την άλλη μπορεί να εξελιχθεί σε μία τρομερή διαταραχή του ύπνου.

Φαίνεται όμως πως όταν κάποιος βρίσκεται στο μεταίχμιο του ύπνου και της υπνικής παράλυσης, αν κατορθώσει να ξεπεράσει το αρχικό σοκ γνωρίζοντας κάποια δεδομένα για το φαινόμενο, μπορεί να επιτύχει ευκολότερα το Φωτεινό Ονείρεμα. Ποια είναι όμως αυτά τα δεδομένα;

Ας δούμε 8 από αυτά παρακάτω:

1. Νιωθεις λες και ξυπνας σωματικα “Νεκρος”.

Tο πρώτο δεδομένο είναι πως το μυαλό ξυπνά κατά την διάρκεια της Υπνικής Παράλυσης ενώ το σώμα δεν ανταποκρίνεται, και ως αποτέλεσμα αισθάνεσαι παγιδευμένος μέσα στο σώμα σου ανίκανος να κουνηθείς. Αρκετοί άνθρωποι αισθάνονται πως “ξυπνούν Νεκροί”.

2. Συμβαινει είτε όταν πεφτεις για υπνο ειτε οταν ξυπνας.

Η Υπνική παράλυση μπορεί να επέλθει σε οποιαδήποτε από τα δύο μεταβατικά στάδια του ύπνου. το Σώμα πέφτει σε κατάσταση REM και πρέπει να απελευθερωθεί, αλλά η Υπνική παράλυση εμφανίζεται όταν το σώμα δυσκολεύεται σε αυτή την μεταβατική διαδικασία

3. Η Υπνική παράλυση επιφερει παραισθησεις .

Άνθρωποι που βιώνουν το φαινόμενο της Υπνικής παράλυσης έχουν αναφέρει εφιάλτες όχι κατά την διάρκεια του ύπνου, αλλά όταν είναι σε εγρήγορση και ξύπνιοι. Το Μυαλό σε αυτή την διαδικασία είναι ενεργό και τα μάτια είναι ανοιχτά. Μερικές από αυτές τις παραισθήσεις μπορούν να γίνουν τρομερές και να μοιάζουν εντελώς πραγματικές σε όλα τα στάδια της εγρήγορσης του ανθρώπου.

4. Ειναι μια φυσικη διαδικασια και συμβαινει σε πολλους

Η Υπνική παράλυση μπορεί να συμβεί κυριολεκτικά στον καθένα. Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν το φαινόμενο τουλάχιστον μία φορά στην ζωή τους αλλά δεν συνειδητοποιούν καν ότι συμβαίνει. Άλλοι βιώνουν αρκετές φορές το φαινόμενο και ταλαιπωρούνται σε συχνή βάση.

5. Εινα πιθανοτερο να συμβει αν στερεισαι υπνου.

Έρευνες πάνω στο φαινόμενο έχουν παρατηρήσει πως οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά βιώνουν περισσότερο από ανθρώπους με φυσιολογικό ύπνο την Υπνική παράλυση.

6. Αναζηταμε αιωνες την εξηγηση του Φαινομενου.

Υπάρχουν αναφορές σε Περσικά θεραπευτικά κείμενα σχετικά με την Υπνική παράλυση τον 10ο αιώνα, και απο τότε οι άνθρωποι έχουν σχετίσει την Μόρα, τους Δαίμονες, τους εξωγήινους αλλά και άλλα παραφυσικά φαινόμενα με την υπνική διαταραχή.

7. Το “πλακωμα” στο στηθος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που βιώνουν το φαινόμενο αναφέρουν ένα πλάκωμα στο στήθος, και μία σκοτεινή οντότητα που τους ακινητοποιεί και δεν τους αφήνει να κινηθούν. Αυτή η αναφορά σχετίζεται άμεσα με τη Μόρα.

Αν σκεφτεί κανείς και τον συνδυασμό των παραισθήσεων που προκαλεί το φαινόμενο, τότε μπορεί να διαπιστώσει πως η όλη εμπειρία μπορεί να γίνει πάρα πολύ τρομακτική

8. Δεν μπορει να σε σκοτωσει.

Το φαινόμενο της Υπνικής παράλυσης είναι πρακτικά ακίνδυνο, αφού δεν μπορεί να προκαλέσει απώλεια ζωής, παρα μόνο την τρομερή αίσθηση της απώλειας κίνησης που κάνει το μυαλό να σκέφτεται πως κάτι πάει πάρα πολύ στραβά. Όμως η Υπνική παράλυση δεν έχει προκαλέσει ποτέ τον θάνατο ανθρώπου που την βίωσε.




Αντλήθηκαν πληροφορίες απο: pyli-apokalypseis 

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο.Ένα ταξίδι στον κόσμο του ανεξήγητου, του μυστηρίου και της αναζήτησης