//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

ΑΤΙΑ σχήματος μέδουσας σε Ολλανδία (2015) και Σκόπελο (2013)! Τυχαίο;

ΑΤΙΑ σχήματος μέδουσας σε Ολλανδία (2015) και Σκόπελο (2013)! Τυχαίο;

Το γύρω του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες η φωτογραφία ενός παράξενου τυρκουάζ αντικειμένου που καταγράφηκε στο Groningen της Ολλανδίας στις 20/5/2015. Το αντικείμενο σχήματος μέδουσας, κατέγραψε ο Ολλανδός φωτογράφος, εκδότης και ιστορικός Ηarry Perton.


Το περιστατικό συνέβη όταν ο Perton βγήκε έξω για να φωτογραφίσει την έλευση μιας καταιγίδας.


Όπως δήλωσε ο ίδιος αργότερα στην ιστοσελίδα του Groninganus: «Έπαιρνα φωτογραφίες και ξαφνικά κάτι έλαμψε. Στην αρχή σκέφτηκα ότι πρέπει να είναι το φλας της φωτογραφικής μου μηχανής, αλλά το φλας δεν ήταν ανοικτό, αλλά δεν ήταν ούτε και κάποια σταγόνα στο φακό μου. Αποφάσισα ότι πρέπει να ήταν μία αστραπή - αλλά γυρνώντας στο σπίτι είδα κάτι περίεργο σε μια από τις φωτογραφίες που τράβηξα». Ο Perton τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα πως, παρά τη βαριά νέφωση, κάποια ακτίνα του ήλιου κατάφερε να γλιστρήσει μέσα στα σύννεφα της καταιγίδας, δημιουργώντας αυτό το φαινόμενο.

Κάτι που έρχεται να απορρίψει όμως η παρακάτω φωτογραφία που ανάρτησε ο Costas Andreou πριν από 2 χρόνια, και στην οποία εμφανίζετε το ίδιο παράξενο τυρκουάζ αντικείμενο από διαφορετική γωνία, αλλά αυτή τη φορά στο νυχτερινό ουρανό της Σκοπέλου.


Στο βίντεο παρακάτω το αντικείμενο της Σκοπέλου από το 1:47 λεπτό και μετά


Φυσικό φαινόμενο, τεχνητή δέσμη φωτός, οφθαλμαπάτη, ή κάτι ανεξήγητο; Η ομοιότητα πάντως και των δύο περιπτώσεων είναι εντυπωσιακή!

 

Η ονομασία «ΑΤΙΑ σχήματος μέδουσας» έχει δοθεί εξαιτίας της ομοιότητας κάποιων αντικειμένων με τον πλαγκτονικό οργανισμό. Η κίνηση μιας μέδουσας μέσα στη θάλασσα δεν φαίνεται να είναι και πολύ διαφορετική από τη φωτογραφία του άγνωστου αντικειμένου.


Nikos Apostolopoulos
Ερ.Ε.Ν.Ζω (Έρευνα Εξωγήινης Νοήμονος Ζωής)


πηγή
Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου