Ακόμη παλαιότερα και από τον μηχανισμό των Αντικυθήρων είναι τα γλυπτά του τοίχου στο μνημειακό συγκρότημα της Ντεντέρα στην Αίγυπτο
Η λάμπα της Ντεντέρα - Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ακόμη παλαιότερα και από τον μηχανισμό των Αντικυθήρων είναι τα γλυπτά του τοίχου στο μνημειακό συγκρότημα της Ντεντέρα στην Αίγυπτο. Για κάποιους, αυτά τα σχέδια φαίνεται να απεικονίζουν παράξενα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται συχνά στην εποχή μας.

Οι παραστάσεις είναι σε μια μυστική κρύπτη, στην οποία μόνο οι υψηλότεροι σε βαθμό ιερείς είχαν πρόσβαση. Η κρύπτη αυτή είναι ένα πολύ στενή, με μια πολύ χαμηλή οροφή και με μία πολύ υψηλή θερμοκρασία. 
 
Στους τοίχους της κρύπτης υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις που φαίνεται να μοιάζουν με ένα τεράστιο "φωτεινό νήμα". Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες, και λαμβάνοντας υπόψη το σκοτάδι της κρύπτης, τίθεται το ερώτημα: "Οι Αιγύπτιοι, φώτιζαν το εσωτερικό των τάφων τους;"

Σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχαιολογία, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν πυρσούς για να φωτίσουν τα δωμάτια των τάφων και ναών. Ωστόσο, στο ταβάνι δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος της αιθάλης ή υπολειμμάτων καπνού. 
 
Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτών των τάφων, δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο για να τροφοδοτήσει τη φλόγα της δάδας. Αλλά αν δεν χρησιμοποιούν φακούς, πώς κινόντουσαν στα δωμάτια και τους μεγάλους σκοτεινούς διαδρόμους;

Η λάμπα της Ντεντέρα - Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Μια άλλη θεωρία ήταν ότι το φως του Ήλιου κατευθύνεται από το εξωτερικό με τη βοήθεια κατόπτρων χαλκού. Κάποιοι αρχαιολόγοι προσπάθησαν να αναπαράγουν την τεχνική που προτείνει η θεωρία αυτή, αλλά δυστυχώς απέτυχε, επειδή μετά από μερικές γωνίες το ηλιακό φως δεν διαχέεται πλήρως, και οι καθρέφτες του χαλκού δεν ήταν σε θέση να αντανακλούν πλήρως το φως του Ήλιου.

Η μόνη λύση που μπορούμε να σκεφτούμε είναι σε κάποια πηγή τεχνητού φωτός, για παράδειγμα, μια λάμπα πυρακτώσεως. Στην κρύπτη της Ντεντέρα, θα βρούμε ανάγλυφα αυτών των λαμπτήρων.

Οι Αιγυπτιολόγοι έπρεπε να βρουν μια εξήγηση με κάθε κόστος, για τις παραστάσεις της Ντεντέρα. Σύμφωνα με την κλασική αρχαιολογία δεν μπορεί να είναι ηλεκτρικές συσκευές. Σύμφωνα με αυτούς τους ειδικούς, οι απεικονίσεις είναι ένα λουλούδι λωτού και οι γραμμές γύρω του που φαίνεται να αποτελούν μια λάμπα, στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύουν το άρωμα του λωτού.

Παραδόξως, η ευκολότερη εξήγηση είναι ότι οι Αιγύπτιοι είχαν ανακαλύψει την ηλεκτρική ενέργεια και είχαν μάθει ένας από τους πιθανούς τρόπους για να τη χρησιμοποιούν, και αυτό γιατί η αρχή της λειτουργίας ενός λαμπτήρα πυρακτώσεως δεν είναι τόσο περίπλοκο όπως πιστεύεται.


 
 
 
Αντλήθηκαν πληροφορίες απο: apocalypsejohn
Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο.Ένα ταξίδι στον κόσμο του ανεξήγητου, του μυστηρίου και της αναζήτησης