//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Το στοιχειωμένο κάστρο που χτίστηκε πάνω σε… πύλη της Κολάσεως

Το στοιχειωμένο κάστρο που χτίστηκε πάνω σε… πύλη της Κολάσεως


Σύμφωνα με ερευνητές του υπερφυσικού, υπάρχουν μερικά από τα πιο ανατριχιαστικά και παραφυσικά μέρη στη Γη που ονομάζονται «Hellmouth» (Στόμα ή Πύλες της Κολάσεως), τα οποία θεωρούνται κυριολεκτικά πόρτες στον κάτω κόσμο.

Ενώ υπάρχουν μερικές πολύ γνωστές «πύλες» για τον κάτω κόσμο, όπως το νεκροταφείο Stull στο Κάνσας ή το σπήλαιο του Άδη στο ακρωτήριο Ταίναρο, κανένα δεν είναι τόσο τρομακτικό όπως το περίφημο στοιχειωμένο Κάστρο Houska.


Το στοιχειωμένο κάστρο που χτίστηκε πάνω σε… πύλη της Κολάσεως
Το εσωτερικό του κάστρου


Βρίσκεται στην Τσεχία και έχει μια πολύ περίεργη ιστορία και θεωρείται ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη του πλανήτη. Χτίστηκε πριν από 762 χρόνια και όπως λέει ο θρύλος, είχε ως σκοπό να καλύψει μια τεράστια τρύπα που συνδεόταν απευθείας με την… κόλαση.

Ιστορίες καταδικασμένων σε θάνατο κρατουμένων που ρίχνονταν μέσα στη τρύπα και τρομερά δαιμονικά όντα που αρπάζανε αθώους ανθρώπους είναι μερικές από τις ιστορίες που έχουν ακουστεί για το στειρωμένοι κάστρο. Υπάρχει ένας μύθος για έναν νεαρό άνδρα ο οποίος κατέβηκε κάτω με ένα σχοινί, και όταν επανήλθε επάνω, είχε γεράσει 30 χρόνια και στη συνέχεια πέθανε αμέσως μετά.


Το στοιχειωμένο κάστρο που χτίστηκε πάνω σε… πύλη της Κολάσεως
Άποψη του κάστρου από αέρος


Στη σύγχρονη εποχή, υπάρχουν πολλές θεάσεις με φαντάσματα, δαίμονες, και άλλες «κακόβουλες» οντότητες από άτυχους επισκέπτες οι οποίοι μετά είχαν εφιάλτες για όλη τους την τη ζωή, σύμφωνα με τους ερευνητές πάντα.


Γενικώς πάντως πολλές παραφυσικές ομάδες έχουν βρεθεί εκεί και θεωρούν ότι πρόκειται πραγματικά για ένα «δαιμονικό» κάστρο, σύμφωνα και μετο βίντεο παρακάτω που ανέβηκε στο you tube μόλις χθες (6/11/2016).
Το τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμματα δεν μπορούμε να το ξέρουμε, αλλά τις περισσότερες φορές μεγαλοποιούμε τα γεγονότα. Το πιθανότερο είναι η οπή στην οποία έχει κτιστεί πάνω το κάστρο, να είναι μια απλή δολίνη που να οδηγεί σε βάραθρο και να είναι πολύ ενδιαφέρον για έρευνες σπηλαιολογικού χαρακτήρα. Τώρα για την σύνδεση τους με τον κάτω κόσμου και την… κόλαση, είναι λογικό να θεωρούνται οδοί προς τον Άδη λόγω της «σκοτεινής» φύσης τους.

Ηλίας Σιατούνης

Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου