//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Ένα απο τα πιο παράξενα μουσεία του κόσμου

Ένα απο τα πιο παράξενα μουσεία του κόσμου


Συρρικνωμένα κεφάλια, κρανία και άλλα αλλόκοτα σε ένα χώρο αφιερωμένο στους νεκρούς και όχι μόνο...

Η συλλογή του Viktor Wynd Museum of Curiosities, Fine Art & Natural History στο Λονδίνο μπορεί εκ πρώτης να φαίνεται σαν το έργο ενός ανισόρροπου ανθρώπου, του Viktor Wynd συγκεκριμένα.


Ένα απο τα πιο παράξενα μουσεία του κόσμου
Ο σκελετός ενός δικέφαλου γατιού

Πρόκειται για ένα μουσείο -και μπαρ- που στεγάζεται σε ένα πρώην τηλεφωνικό κέντρο στη Mare Street στο Hackney του Λονδίνου. Λειτουργεί από τον Viktor Wynd, είναι τμήμα της Last Tuesday Society -μια οργάνωση με έδρα το Λονδίνο που ιδρύθηκε από τον William James στο Χάρβαρντ, την διευθύνει ο ίδιος ο Wynd και διοργανώνει λογοτεχνικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις- και χρηματοδοτήθηκε στο Kickstarter.


Ένα απο τα πιο παράξενα μουσεία του κόσμου
Ένα ανθρώπινο συρρικνωμένο κεφάλι του 19ου αιώνα

Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει παράξενα αντικείμενα όπως τούφες μαλλιών, δικέφαλα αρνιά και γοργόνες Φίτζι, συλλογή έργων τέχνης κ.ά..


Ένα απο τα πιο παράξενα μουσεία του κόσμου
Μια μεγάλη τούφα τριχών και τρεις μικρές πέτρες κύστης, που όλα βρεθήκαν στο στομάχι μιας αγελάδας

Η συλλογή φυσικής ιστορίας του μουσείου περιλαμβάνει οστά πουλιών ντόντο (Raphus cucullatus) -ένα ενδημικό πουλί που ζούσε στον Ινδικό ωκεανό και ειδικότερα στο νησί του Μαυρίκιου, συγγενικό είδος με τα περιστέρια και εξαλείφθηκε εξαιτίας της παρουσίας ανθρώπων στον Μαυρίκιο-, φτερά εξαφανισμένων πουλιών, καθώς και τον σκελετό ενός γιγαντιαίου μυρμηγκοφάγου.


Ένα απο τα πιο παράξενα μουσεία του κόσμου
Ένα τμήμα της συλλογής του μουσείου με κρανία γατών

Το μουσείο διαθέτει επίσης μια ενότητα αφιερωμένη στους Δανδήδες (άνδρες με επιτηδευμένη κομψότητα στην ενδυμασία και στον τρόπο συμπεριφοράς), καρφιά από τη σταύρωση του Sebastian Horsley (καλλιτέχνης του Λονδίνου που τα γραπτά του περιστρέφονταν συχνά γύρω από τη δυσλειτουργική οικογένειά του, τον εθισμού του στα ναρκωτικά, το sex και την εξάρτηση στις πόρνες.

Τον Αύγουστο του 2000 ταξίδεψε στις Φιλιππίνες για να δοκιμάσει μια σταύρωση, προκειμένου να προετοιμαστεί για μια σειρά από πίνακες σχετικούς με το θέμα), καθώς και σχέδια και αρχειακό υλικό σχετικό με τον Stephen Tennant (Βρετανός, μέλος της υψηλής κοινωνίας, γνωστός για τον παρακμιακό τρόπο ζωής του.

Αποκαλέστηκε "ο λαμπρότερος" των "Bright Young People"), μια συλλογή από ανθρώπινα υπολείμματα συμπεριλαμβανομένων συρρικνωμένων κεφαλιών, διάφορα κρανία, νεκρά μωρά σε φιάλες, διάφορα έργα τέχνης από φυλές του Κονγκό και της Νέας Γουινέας, απολιθώματα, περιττώματα διάσημων, καθώς και επιστημονικά και ιατρικά εργαλεία.

Τέλος οι φανατικοί των Rolling Stones θα βρουν στο μουσείο ερωτικά βοηθήματα και προφυλακτικά που χρησιμοποίησαν τα μέλη του συγκροτήματος.


Ένα απο τα πιο παράξενα μουσεία του κόσμου
Ένας σκελετός τίγρης, μια γοργόνα Φίτζι στην οροφή και ένα βαλσαμωμένο λιοντάρι

Τα περιεχόμενα του μουσείου είναι ασφαλισμένα για 1 εκατομμύριο λίρες Αγγλίας. Το μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό, αλλά περιστασιακά εκμισθώνονται για ιδιωτικές εκδηλώσεις.


Ένα απο τα πιο παράξενα μουσεία του κόσμου
Κρανία ζώων μαζί με ιαπωνικά ερωτικά ειδώλια


Ένα απο τα πιο παράξενα μουσεία του κόσμου
Τρία συρρικνωμένα κεφάλια


Ένα απο τα πιο παράξενα μουσεία του κόσμου
Ο Viktor Wynd

Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου