//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Η στοιχειωμένη βίλα του Μαρκ Τουέιν

Η στοιχειωμένη βίλα του Μαρκ Τουέιν


Μια άγνωστη πλευρά της ζωής του θρυλικού συγγραφέα Μαρκ Τουέιν, αποκαλύπτει το αρχοντικό του στο Κονέκτικαντ, που λένε πως είναι στοιχειωμένο!

Η βίλα χτίστηκε μεταξύ του 1874 και του 1891, στο Χάρτφορντ. Το στυλ του σπιτιού είναι γοτθικό και έχει 25 δωμάτια. Εκεί, έγραψε τα βιβλία που τον έκαναν διάσημο σε όλο τον κόσμο, τις «περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν» και τις «περιπέτειες του Τομ Σόγιερ».

Ο Τουέιν άφησε το σπίτι για να πάει σε μια περιοδεία στην Ευρώπη. Ενώ βρισκόταν μακριά, η κόρη του, Σούζι, πέθανε από μηνιγγίτιδα. Ο μεγάλος πόνος για την απώλεια του παιδιού του, τον έκανε να μην επιστρέψει ποτέ σε αυτό το σπίτι.

Η βίλα πουλώθηκε το 1903 και μετατράπηκε σε οικοτροφείο και βιβλιοθήκη πριν να γίνει μουσείο για τον συγγραφέα. Από τότε ξεκίνησε παραφυσική δραστηριότητα.

Ήδη από τη δεκαετία του 1960, τα μέλη του προσωπικού ανέφεραν «παρουσίες» και πράγματα που δεν μπορούσαν να εξηγηθούν. Όπως μυρωδιά καπνού πούρων στην αίθουσα μπιλιάρδου και στο γραφείο, καθώς και η σιλουέτα μιας γυναίκας με ένα λευκό βικτοριανό νυχτικό, που έλεγαν πως ήταν η Σούζι.

Σήμερα η βίλα του Μάρκ Τουέιν προσφέρεται για όσους έχουν παραφυσικές ανησυχίες, και κάθε Οκτώβρη γίνεται περιήγηση στα παράξενα μέρη του σπιτιού.

mark1 

mark3 

mark2 
Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου