//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Χαρώνειον: Η Γιγάντια σκαλισμένη προτομή στην Αντιόχεια

 Χαρώνειον: Η Γιγάντια σκαλισμένη προτομή στην Αντιόχεια


Γιγάντια σκαλισμένη προτομή στην Αντιόχεια της σημερινής Τουρκίας. Χρονολογείται από την εποχή του Έλληνα Βασιλιά Αντίοχου των Σελευκιδών – 3ος αιώνας π.Χ. Οι ντόπιοι το ονόμαζαν Χαρώνειον και σκαλίστηκε ως αποτροπαϊκή μορφή για επιδημίες.

Η Χαρώνειον είναι μια αρχαία λαξευτή πέτρα προτομή στην πλαγιά του βουνού πάνω από την Αντιόχεια. Χρονολογείται από την εποχή του βασιλιά Αντιόχου στο Σελευκιδών εποχή (3ος αιώνας π.Χ.).

Το σχήμα πέτρα στο βράχο φοράει ένα πέπλο, και στο δεξί ώμο της βρίσκεται ένα (άσχημα-ξεπερασμένο) μικρότερα ντυμένο σχήμα που φαίνεται να φορέσει ένα calathus, ένα κρίνο σε σχήμα καλαθιού ενός τύπου που μεταφέρονται σε πομπές προς τιμήν της Δήμητρας. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις τρέχουσες κακοποιημένες κατάσταση οφείλεται σε βλάβη, εξετάσεις έδειξαν ότι η προτομή δεν τελείωσε ποτέ.

Σύμφωνα με τον χρονογράφο (έκτο αιώνα Μαλάλα) η Charonion ήταν σκαλισμένα σε μια προσπάθεια να σώσει την Αντιόχεια από την πανούκλα. Πολλά άτομα είχαν χαθεί από την ασθένεια, ένας μάντης που ονομάζεται Leios διέταξε μια μεγάλη «μάσκα» να διαχωρίζεται από το βουνό και θέα στην πόλη, «και να αναγράφεται κάτι για αυτό έβαλε ένα τέλος στην λοιμώδη θάνατο. Αυτή η μάσκα να την καλέσετε ΧΑΡΩΝΕΙΟΝ. »

Η ΧΑΡΩΝΕΙΟΝ βρίσκεται ακριβώς έξω από την πόλη της Αντιόχειας, πάνω από το σπήλαιο Εκκλησία του Αγίου Πέτρου.
Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου