//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Βρέθηκε ένα Χέρι της Δόξας – Ποιες μαγικές δυνάμεις το περιβάλλουν!

Βρέθηκε ένα Χέρι της Δόξας – Ποιες μαγικές δυνάμεις το περιβάλλουν!

Αυτό το κάτωχρο μουμιοποιημένο ανθρώπινο χέρι, που ανακαλύφθηκε κρυμμένο πίσω από έναν τοίχο μιας αχυρένιας εξοχικής κατοικίας στο Κάστλτον στο βόρειο Γιόρκσαϊρ, είναι το πιο πρόσφατα ανακαλυφθέν σωζόμενο Χέρι της Δόξας.

Το Χέρι της Δόξας είναι το αποξηραμένο – ταριχευμένο χέρι ενός ανθρώπου που έχει κρεμαστεί.

Συχνά καθορίζεται ως το αριστερό – λατινικά: sinister (απαίσιο) χέρι, ή αλλιώς, αν ο άνθρωπος απαγχονίστηκε για δολοφονία, το χέρι που «έκανε την πράξη».

Σύμφωνα με παλαιά ευρωπαϊκή πεποίθηση, ένα κερί από το λίπος ενός κακοποιού ο οποίος πέθανε στην αγχόνη, φωτιζόμενο και τοποθετημένο (σαν σε ένα κηροπήγιο) στο χέρι της Δόξας, που προέρχεται από τον ίδιο άνθρωπο, θα καθιστούσε ακίνητα όλα τα πρόσωπα στα οποία παρουσιάστηκε.

Σε μια άλλη εκδοχή τα μαλλιά του νεκρού χρησιμοποιούνται ως φυτίλι, επίσης, το κερί λένε πως δίνει φως μόνο στον κάτοχο.


Το Χέρι της Δόξας επίσης υποτίθεται ότι έχει τη δύναμη να ξεκλειδώσει οποιαδήποτε πόρτα.

Η μέθοδος της παραγωγής ενός χεριού της δόξας περιγράφεται στο «Petit Άλμπερτ», και στη σύνοψη Maleficarum.

Το χέρι, σύμφωνα με το μαγικό τελετουργικό, έπρεπε να κοπεί από τον κρεμασμένο ενώ ακόμα το σώμα του βρισκόταν στην αγχόνη.

Όσο πιο φρικτό έγκλημα είχε διαπράξει, τόσο πιο ισχυρή μαγεία θα είχε το κομμένο χέρι του.

Το Χέρι της Δόξας το είχαν πάνω τους συνήθως διαρρήκτες, γιατί νόμιζαν ότι τους βοηθούσε να ξεκλειδώνουν εύκολα πόρτες, να βυθίζει σε υπερκόσμιο ύπνο τους ενοίκους και έτσι να μπορούν να κλέβουν το σπίτι και να διαφεύγουν δίχως να γίνονται αντιληπτοί.

via
Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου