//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Τη σκοτεινή πλευρά του Φεγγαριού θα εξερευνήσουν Ευρώπη – Ρωσία. Σχέδια για μόνιμη εγκατάσταση στη Σελήνη

http://taxidistoanexigito.blogspot.gr/

Τη σκοτεινή πλευρά του Φεγγαριού αποφάσισαν να εξερευνήσουν από κοινού οι διαστημικές υπηρεσίες της Ρωσίας και της ΕΕ.

Ειδικότερα στόχος τους είναι να προσεληνωθούν στον ανεξερεύνητο νότιο πόλο της Σελήνης. Θα πρόκειται για μια σειρά επιχειρήσεων που στόχο θα έχει την προετοιμασία για την επιστροφή των ανθρώπων στο Φεγγάρι και η πιθανότητα δημιουργίας μιας μόνιμης αποικίας.

Η πρώτη εγκατάσταση στη Σελήνη θα είναι ρομποτική και σύμφωνα με το BBC, θα διερευνηθεί αν στην ανεξερεύνητη αυτή περιοχή υπάρχει νερό και πρώτες ύλες για να φτιαχτούν καύσιμα και οξυγόνο.

Σύμφωνα το BBC η αποστολή θα ονομάζεται Luna 27 και σχεδιάζεται να τεθεί σε εφαρμογή σε πέντε χρόνια.

Πρόκειται για προσπάθειες από μέρους της Μόσχας που αν ευοδώσουν τότε θα πρόκειται για την πρώτη επιστροφή της Ρωσίας στη Σελήνη από τα μέσα της δεκαετίας του 1970.

«Πρέπει να πάμε στο Φεγγάρι. Ο 21αιώνας θα είναι ο αιώνας όπου θα υπάρξει μια μόνιμη παρουσία και εγκατάσταση του ανθρώπινου πολιτισμού και η χώρα μας πρέπει να συμμετέχει σε αυτό» δήλωσε ο καθηγητής του Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών της Μόσχας και επικεφαλής του προγράμματος Ίγκορ Μιτροβάνοφ και πρόσθεσε πως σε αντίθεση με τον ψυχροπολεμικό ανταγωνισμό των δεκαετιών του 1960 και 1970 η επιστροφή θα γίνει σε συνεργασία με τους εταίρους από τη διεθνή κοινότητα.

Στο ίδιο πνεύμα και Μπερενγκέρε Χούντου από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), ο οποίος δήλωσε πως η φιλοδοξία είναι να σταλούν αστροναύτες στο Φεγγάρι και όπως τόνισε γίνονται συζητήσεις σε διεθνές επίπεδο για μια ευρύτερη συνεργασία για το πως θα επιτευχθεί η επιστροφή.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες η ρομποτική αρχικά εξερεύνηση θα γίνει στη σκοτεινή πλευρά του Φεγγαριού, στο νότιο πόλο του, που είναι ίσως το πιο κρύο μέρος στο Ηλιακό σύστημα. Όμως εκεί θα μπορεί να μελετηθεί ο πάγος και τα συστατικά του του εδάφους.

 Για το σκοπό αυτό σχεδιάζεται ένα πολύ ισχυρό τρυπάνι που θα μπορέσει να τρυπήσει την σκληρή επιφάνεια και να κατέβει τουλάχιστον δύο μέτρα βάθος προκειμένου να συλλέξει δείγματα.

Οι επιστήμονες που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα δεν αμφιβάλλουν για την επιστροφή του ανθρώπου στο Φεγγάρι αλλά δηλώνουν ενθουσιασμένοι γιατί αυτό μπορεί να σημάνει την αρχή της εξερεύνησης του Ηλιακού συστήματος.

via
Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου