Ερευνητές από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών ανακάλυψαν έναν άγνωστο μέχρι σήμερα αρχαίο ελληνικό οικισμό στην ανατολική Κριμαία, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής της Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Δημοκρατίας της Κριμαίας, Σεργκέι Γεφίμοφ.
Αρχαίο Ελληνικό οικισμό του 4ου αιώνα π.Χ ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Κριμαία

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών ανακάλυψαν έναν άγνωστο μέχρι σήμερα αρχαίο ελληνικό οικισμό στην ανατολική Κριμαία, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής της  Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Δημοκρατίας της Κριμαίας, Σεργκέι Γεφίμοφ.

"Οι ερευνητές του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου RAS ανακάλυψαν έναν νέο αρχαίο ελληνικό οικισμό κατά την ανασκαφή τους κοντά στο Κερτ, η οποία αρχίζει από τον 4ο-3ο αιώνα π.Χ., μια περίοδο κατά την οποία η βασίλισσα του Βοσπόρου ακμάζει. Αυτό είναι ένα σημαντικό εύρημα όχι μόνο για την Κριμαία αλλά για όλη τη Ρωσία ", πρόσθεσε ο Yefimov.

Αρχαίο Ελληνικό οικισμό του 4ου αιώνα π.Χ ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Κριμαία

Σημείωσε επίσης ότι η κοινότητα, που ονομάζεται Manitra [Μάν(ι)τρα], κατείχε έκταση περίπου 5.000 τετραγωνικών μέτρων. Ο οικισμός  αποτελείται από μια κατοικημένη περιοχή και μια περιμετρική εγχώρια ζώνη αποτελούμενη από μαντρότειχους  φύλαξης ζώων και  αντικείμενα σε σορούς απορριμάτων που  συνδέονται με προηγούμενη ανθρώπινη δραστηριότητα.

Αρχαίο Ελληνικό οικισμό του 4ου αιώνα π.Χ ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Κριμαία

Η  Μάν(ι)τρα  αποτελείται από κατοικημένες περιοχές από αγροκτήματα και εκτεταμένη αγροτική καλλιεργήσιμη γη.

Ο Γιεφίμοφ δήλωσε επίσης ότι βρέθηκε νεκρόπολη κοντά στον οικισμό, ο οποίος δεν είχε λεηλατηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν αξιόλογα ευρήματα.


Αντλήθηκαν πληροφορίες απο:
Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο.Ένα ταξίδι στον κόσμο του ανεξήγητου, του μυστηρίου και της αναζήτησης