Αφορμή της παρουσίας του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος, Γιώργου Δανού απετέλεσε η πρόσφατη κινητικότητα στα Κατεχόμενα της Κύπρου, αναφορικά με την θέαση από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες πολίτες ΑΤΙΑ, κοινώς αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου. Τα όσα ανέφερε ο κ. Δανός μάλλον ξάφνιασαν πολλούς…
Ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος, για τα ΑΤΙΑ στην Κύπρο

Αφορμή της παρουσίας του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος, Γιώργου Δανού απετέλεσε η πρόσφατη κινητικότητα στα Κατεχόμενα της Κύπρου, αναφορικά με την θέαση από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες πολίτες ΑΤΙΑ, κοινώς αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου. Τα όσα ανέφερε ο κ. Δανός μάλλον ξάφνιασαν πολλούς…

Από το στούντιο του Σίγμα, και στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης διαστήματος, Γιώργος Δανός κλήθηκε αρχικώς να σχολιάσει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ύπαρξη αντικειμένου αγνώστου ταυτότητας στ
Κατεχόμενα, κάτι που δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύεται ως περιστατικό, καθώς έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν κάποιες θεάσεις, ωστόσο αυτή την φορά ο αντίκτυπος υπήρξε πολύ μεγαλύτερος.


Ο κ. Δανός ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να σχολιάσει τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου, ωστόσο είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι οι μεγάλες δυνάμεις σε παγκόσμια κλίμακα ασχολούνται επισταμένα με το συγκεκριμένο θέμα, έχοντας μάλιστα συστήσει και εξειδικευμένες υπηρεσίες, ενώ εκ παραλλήλου είπε πως η επιστημονική κοινότητα, σε μεγάλο εύρος, θεωρεί σίγουρη την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Το ερώτημα, όμως, είναι το εξής: Έρχονται στην Κύπρο;

«Ως Κύπρος δεν πιάσαμε σήματα αναφορικά με τα εν λόγω δημοσιεύματα στα κατεχόμενα, ωστόσο υπήρξαν ύποπτα σήματα σε άλλες περιόδους, από μακρινές αποστάσεις (έξω από τον γαλαξία μας). Πέρα από την επιστημονική κοινότητα, γίνονται έρευνες που δείχνουν ότι είναι ανεξήγητα κάποια φαινόμενα.

Επίσης, ο κ. Δανός τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η γεωγραφική θέση της Κύπρου για την εξερεύνηση του διαστήματος.

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, Κύπριοι πολίτες κατέγραψαν με κινητό μια λάμψη-μυστήριο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο ύψος της περιοχής Σταυροβουνιού. Μάλιστα, εκτός από βίντεο, αναγνώστες του SigmaLive απέστειλαν και σχετικές φωτογραφίες, στις οποίες καταγραφόταν η -σε τριγωνικό σχήμα- λάμψη, η προέλευση της οποίας, ωστόσο, δεν ήταν σαφής.

Για την ιστορία, οι Αρχές (Αστυνομία και Πυροσβεστική) δεν γνώριζαν κάτι για τη λάμψη, ενώ ο αστροφυσικός Χρύσανθος Φάκας, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει σχετικά, αφού ανέλυσε το βίντεο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι και πύραυλος, αφού η όψη της λάμψης ομοιάζει με τον κώνο αερίων που αφήνει πίσω του ένας πύραυλος…


Αυτό όμως το περιστατικό με το ΑΤΙΑ (αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο) στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, στις 10 Οκτωβρίου, δημοσίευμα αναφερόταν στην προσπάθεια των αστυνομικών να βρουν άγνωστο ιπτάμενο πορτοκαλί αντικείμενο που έπεσε από τον ουρανό. Μετά από αναφορά κάποιου πολίτη, μέλη της Αστυνομίας χτένισαν δύσβατες περιοχές μεταξύ των χωριών Ασγάτα και Μονή, χωρίς αποτέλεσμα όμως.

UFO - Cyprus

Τέλος, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, συνέβη άλλο περιστατικό το οποίο ήρθε για να μας πείσει πως ενδεχομένως μας κρύβουν την αλήθεια στην Κύπρο… Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει το άρθρο, αναγνώστης πήρε τηλέφωνο σε τοπικό site της Πάφου και ανέφερε ότι σε μια φωτογραφία που τράβηξε στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εξόρμησης κυνηγόσκυλων φίλου του εμφανίστηκε εξωγήινος… Οι αναγνώστες που την έστειλαν στο site αναφέρθηκαν σε μυστήριο πλάσμα, ίσως εξωγήινο. Μάλιστα, το παράξενο πλάσμα κοιτούσε επίμονα και ο σκύλος, όπως ενημερωνόμαστε, ο οποίος ήταν σε κατάσταση φέρμας (όπως επίσης ενημερωνόμαστε)!

εξωγήινος στην Κύπρο



Αντλήθηκαν πληροφορίες απο:
Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο.Ένα ταξίδι στον κόσμο του ανεξήγητου, του μυστηρίου και της αναζήτησης