Τις τελευταίες δεκαετίες έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα η επιστημονική έρευνα που ενδυναμώνει την πιθανότητα που υπάρχει εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να διαισθανόμαστε τα γεγονότα που δεν έχουν συμβεί ακόμη. Μιλάμε φυσικά για την Διαισθητική Πρόγνωση. Οι επιστημονικές έρευνες λοιπόν έχουν δείξει πως είναι πιθανό αυτή η Πρόγνωση να είναι μία αληθινή δυνατότητα από τις πολλές κατά τα φαινόμενα «διαισθητικές» δυνάμεις του Ανθρώπου, που αρχίζουν να θεωρούνται πραγματικές και όχι φανταστικές αισθήσεις που ανήκουν στην σφαίρα της δεισιδαιμονίας.

Μπορούμε να προβλέψουμε το Μέλλον;


Τις τελευταίες δεκαετίες έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα η επιστημονική έρευνα που ενδυναμώνει την πιθανότητα που υπάρχει εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να διαισθανόμαστε τα γεγονότα που δεν έχουν συμβεί ακόμη. Μιλάμε φυσικά για την Διαισθητική Πρόγνωση.

Οι επιστημονικές έρευνες λοιπόν έχουν δείξει πως είναι πιθανό αυτή η Πρόγνωση να είναι μία αληθινή δυνατότητα από τις πολλές κατά τα φαινόμενα «διαισθητικές» δυνάμεις του Ανθρώπου, που αρχίζουν να θεωρούνται πραγματικές και όχι φανταστικές αισθήσεις που ανήκουν στην σφαίρα της δεισιδαιμονίας.

Όμως τι ακριβώς είναι η πρόγνωση; Πρόκειται για την ικανότητα της γνώσης ή της δυνατότητας να διαισθανόμαστε ένα μελλοντικό γεγονός που δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε με κανένα τρόπο. Αυτές οι προγνώσεις μπορούν να εμφανιστούν ως συνειδητές αντιδράσεις στο περιβάλλον του ατόμου που τις κατανοεί συνειδητά, ή μπορούν να είναι ασυνείδητες ή καλύτερα, υποσυνείδητες αντιδράσεις που το άτομο δεν κατανοεί ( αυτές είναι και οι πιθανότερες περιπτώσεις πρόγνωσης σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες πάνω στο φαινόμενο)

Μία σχετικά πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη στο Frontiers in Human Neuroscience με τίτλο «Προβλέποντας το απρόβλεπτο: Κριτική ανάλυση και πρακτικές ερμηνείες προνοητικής δραστηριότητας» εξέτασε σε μία σειρά από πειράματα το φαινόμενο που αποκαλούμε διαισθητική Πρόγνωση σε διαφορετικά εργαστήρια. Τα συγκεκριμένα πειράματα υπέδειξαν πως το ανθρώπινο σώμα μπορεί όντως να εντοπίσει τυχαία ερεθίσματα που προκαλούνται 1-10 δευτερόλεπτα αφού τα λάβει. Με άλλα λόγια το σώμα μας φαίνεται πως «αναγνωρίζει» ένα γεγονός που ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Αυτό που συμβαίνει στο σώμα πριν τα προνοητικά γεγονότα είναι φυσιολογικές αλλαγές που καταμετρούνται στο δέρμα αλλά και το νευρικό μας σύστημα. Πρόκειται όμως για υποσυνείδητες μεταβολές, κάτι που σημαίνει πως ο άνθρωπος δεν τις αντιλαμβάνεται καν. Τα πειράματα αυτά άρα υπέδειξαν Πρόγνωση, ή τουλάχιστον μία μικρή προνοητική δραστηριότητα χωρίς όμως την συνειδητή γνώση του  ατόμου σχετικά με το φαινόμενο.



Διαισθητική και Συνειδητή Πρόγνωση


Το γεγονός πως οι αλλαγές στην φυσιολογική δραστηριότητα του σώματος και το νευρικό σύστημα που διαμορφώνεται για να προειδοποιήσει για «μελλοντικά» γεγονότα είναι αξιοθαύμαστο, και για αυτό αυτή η Διαισθητική Πρόγνωση θα βοηθήσει την επιστημονική κοινότητα να κατανοήσει το φαινόμενο της Πρόγνωσης με ένα καθαρά επιστημονικό τρόπο. Φυσικά ακόμα η επιστήμη δεν έχει εξηγήσει την Συνειδητή Πρόγνωση (αν υφίσταται πραγματικά) ανεξάρτητα αν το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί ή όχι. Έτσι παραπάνω από σαράντα πειράματα που ερεύνησαν το φαινόμενο της Πρόγνωσης ως ανθρώπινη δυνατότητα έχουν δημοσιευτεί κατά την διάρκεια των τελευταίων 30 χρόνων.

Μία άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology του Πανεπιστημίου Cornell, ο Καθηγητής Δρ. Daryl Bern αναφέρει πως η Πρόγνωση ίσως να είναι τελικά πραγματική. Η Έρευνα που πραγματοποίησε συμπεριελάμβανε πάνω από 1000 συμμετέχοντες που ελέγχθηκαν για ψυχολογικές επιρροές από τον χρόνο στην ψυχοσύνθεση του ατόμου. Έπειτα από την ολοκλήρωση της μελέτης, ο Δρ. Bern  συμπέρανε πως όλοι οι συμμετέχοντες εκτός από ένα παρείχαν εξαιρετικά στατιστικά αποτελέσματα. Και πάλι η Πρόγνωση παρατηρήθηκε και καταγράφηκε εκτενώς, όπως συμβαίνει συχνά στα εργαστήρια του κόσμου.

Μία ακόμη έρευνα από τον Δρ Dean Radin, ένα από τους αρκετούς συγγραφείς που ερεύνησαν και πραγματοποίησαν πειράματα πάνω στις διαισθητικές προνοητικές ικανότητες του ανθρώπου, έδειξε πως το νευρικό σύστημα συμπεριλαμβάνει ασυνείδητη αντίληψη των μελλοντικών γεγονότων που δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί.

Όλα τα παραπάνω πειράματα, καθώς και άλλα που πραγματοποιούνται καθημερινά πάνω στις διαισθητικές δυνάμεις του ανθρώπου, δείχνουν τις κρυφές δυνατότητες που ίσως παραμένουν πλήρως ανεξερεύνητες και ανεκμετάλλευτες. Όμως οι μελέτες αυτές έδειξαν πως η Πρόγνωση τέτοιων μελλοντικών γεγονότων πραγματοποιείται κυρίως σε υποσυνείδητο επίπεδο.  Πως όμως θα καταφέρουμε να βιώνουμε συνειδητά αυτή την υποσυνείδητη δυνατότητα; Ίσως το επόμενο σύνορο έτσι ώστε ο άνθρωπος να κατορθώσει να προβλέψει μελλοντικά γεγονότα , είναι η μεταφορά της πληροφορίας από το υποσυνείδητο στον συνειδητό νου. Έτσι ίσως μπορέσουμε να προβλέψουμε συνειδητά και πριν πραγματοποιηθούν, τα γεγονότα που ίσως χαράξουν την πορεία της ζωής μας ή ολόκληρου του ανθρώπινου πολιτισμού.

via
Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο.Ένα ταξίδι στον κόσμο του ανεξήγητου, του μυστηρίου και της αναζήτησης