//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Michael Malloy: Ο Άνθρωπος που δεν σκοτωνόταν με τίποτα

Michael Malloy: Ο Άνθρωπος που δεν σκοτωνόταν με τίποτα

Ο Μαϊκλ Μαλόι (Michael Malloy) ήταν ενας Αμερικανός άστεγος άντρας που έζησε στην Νέα Υόρκη στις αρχές του... 1900. O άνδρας αυτός όμως έμεινε στην ιστορία όχι για την ζωή του αλλά για τον τρόπο που πέθανε.

Ο Μαλόϊ δούλευε σαν πυροσβέστης στην περιοχή της Νέας Υόρκης. Μετα το οικονομικό Κραχ όμως το 1929 ο Μαλόι έχασε την δουλειά του και φυσικά βρέθηκε σε πολύ άθλια οικονομική κατάσταση όπως φυσικά και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι εκείνη την μαύρη περίοδο στην Αμερική.

Μερικά χρόνια μετά και το 1933 ο Μαλόι κατέληξε να είναι ένας άστεγος και αλκοολικός άντρας που κοιμόνταν στα παγκάκια και έψαχνε τα σκουπίδια για φαγητό. Ωστόσο η μοίρα του έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Η περίοδος τότε στην Αμερική ήταν πολύ δύσκολη (μετά το κραχ του 1929) με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να σκαρφίζονται τρόπους για να βγάλουν χρήματα.


ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ 

Πέντε (5) Άντρες που τον γνώριζαν λοιπόν αποφάσισαν να παίξουν σε βάρος του ένα θανάσιμο παιχνίδι : Σκόπευαν να τον σκοτώσουν και να εισπράξουν απο μια ασφαλιστική εταιρεία της εποχής τα χρήματα της ασφάλειάς του (όταν ήταν πυροσβέστης) .Φυσικά είχαν και έναν συνεργό που δούλευε στην ασφαλιστική εταιρεία και τους βοήθησε.

Για να εισπράξουν όμως τα χρήματα έπρεπε να κάνουν τον φόνο να φαίνεται σαν ατύχημα (αργότερα αποκαλύφτηκε πως το ίδιο κόλπο το έκαναν και σε άλλους άστεγους με επιτυχία). Αρχικά λοιπόν σκόπευαν να τον υποχρεώσουν να πιει μέχρι θανάτου.

Ο ένας απο τους πέντε άντρες λοιπόν ήταν ιδιοκτήτης ενός μικρού μπαρ (που δεν πήγαινε όμως οικονομικά καλά) και σύμφωνα με το σχέδιο αποφάσισε και έδωσε στον άτυχο άστεγο άντρα απεριόριστη πίστωση με την ελπίδα πως ο αλκοολικός άστεγος θα έπινε πολύ και θα πέθαινε.

Παρά το γεγονός λοιπόν πως ο άστεγος ήπιε σχεδόν όλο το ράφι με τα ποτά εντούτοις δεν έπαθε τίποτα και την επόμενη ημέρα ξαναγύρισε στο μπαρ. Οι πέντε συνωμότες αποφάσισαν αυτήν την φορά να κάνουν κατι άλλο: Έβαλαν αντιψυκτικό (υγρό για ψυγεία αυτοκινήτων) μέσα στο ποτό του άστεγου.

Ο Μαλόϊ αφού ήπιε πολλά ποτά με αντιψυκτικό και παρά το γεγονός πως στο τέλος της μέρας δεν μπορούσε να περπατήσει και έχασε τις αισθήσεις του εντούτοις την επόμενη ημέρα ξαναπήγε σώος και άβλαβης στο μπαρ.

Τις επόμενες μέρες (όπως είπαμε ο άστεγος ήταν αλκοολικός και του πρόσφεραν τζάμπα ποτά οπότε επανερχόταν) οι συνωμότες του έριξαν βερνίκι για έπιπλα, υγρό για άλογα και δηλητήριο για ποντίκια αλλά πάλι ο άστεγος δεν έπαθε τίποτα και επανήρθε στο μπαρ.

Στην συνέχεια του έδωσαν φαγητό όπως μύδια με ουίσκι και ένα σάντουιτς με χαλασμένες σαρδέλες και ποντικοφάρμακο αλλά ο άστεγος τα έφαγε κανονικά χωρίς να πάθει το παραμικρό.


Η ΠΑΓΩΝΙΑ 

Οι πέντε άντρες που ήθελαν να εισπράξουν την ασφάλεια ζωής είχαν φτάσει σε αδιέξοδο : Αυτή την φορά θα εφάρμοζαν κάτι άλλο: Μόλις ο άστεγος άντρας έχανε τις αισθήσεις του απο το πολύ ποτό θα τον έβγαζαν έξω στο κρύο έτσι ώστε να παγώσει μέχρι θανάτου (είπαμε πως έπρεπε ο θάνατός του να φαίνεται σαν ατύχημα).

Ένα βράδυ που επικρατούσε παγωνιά με την θερμοκρασία να φτάνει τους -26 βαθμούς Κελσίου μόλις ο άστεγος χάνει τις αισθήσεις του τον βγάζουν έξω και τον αφήνουν σε ένα παγκάκι ενός πάρκου μέσα στο χιόνι.

Στην συνέχεια ρίχνουν στο γυμνό στήθος του 19 λίτρα νερού έτσι ώστε αυτό να παγώσει και ο άντρας να πεθάνει. Ωστόσο όμως την επόμενη μέρα ο άστεγος εμφανίστηκε ξανά στο μπαρ. Οι συνωμότες έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Η Επόμενη απόπειρα να τον σκοτώσουν έγινε όταν ο ένας απο τους πέντε άντρες ήταν ταξιτζής και το βράδυ που ο άστεγος έφυγε απο το Μπαρ μεθυσμένος τον χτύπησε "κατά λάθος" με το ταξί και με ταχύτητα 72 km/h.

Ο άστεγος όμως αν και τραυματίστηκε βαριά και κατέληξε για τρεις βδομάδες στο νοσοκομείο δεν πέθανε. Οι συνωμότες αρχικά πηγαίνουν στην ασφαλιστική εταιρεία να εισπράξουν τα χρήματα αλλά εκεί μαθαίνουν πως ο άστεγος δεν είναι νεκρός.


Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ 

Οι πέντε άντρες που σκόπευαν να πάρουν την ασφάλεια ζωής του άστεγου αποφάσισαν να κάνουν μια τελευταία απόπειρα. Στις 22 Φεβρουαρίου του 1933 μόλις ο άστεγος ήπιε μέχρι να πέσει κάτω τον μεταφέρουν στο σπίτι του ενός άνδρα και αφού του βάζουν μια σωλήνα που ήταν συνδεδεμένη με το γκάζι της κουζίνας στο στόμα τελικά τον σκοτώνουν.

Λόγω της προχειρότητας των αρχών της εποχής, ο άστεγος μεταφέρεται στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί πρόχειρα διέγνωσαν (σαν άστεγος που ήταν δεν έδωσαν σημασία) σαν αιτία θανάτου την πνευμονία και ο Μαλόϊ ετάφη με συνοπτικές διαδικασίες.

Μετά απο τον φόνο οι πέντε άντρες σε συνεννόηση με τον ασφαλιστή συνεργάτη τους,  ξαναπηγαίνουν στην ασφαλιστική εταιρεία του άστεγου και ετοιμάζονται να εισπράξουν 3.500 δολάρια (σε σημερινές τιμές 52.000 δολάρια).

Ωστόσο οι πέντε άντρες έκαναν ένα μεγάλο λάθος: Άρχισαν να μιλάνε και να καυχιόνται για το "κατόρθωμά" τους απο εδώ και απο εκεί με αποτέλεσμα αυτές οι φήμες να γίνουν γνωστές στην αστυνομία η οποία αμέσως διάταξε να ξεθαφτεί το πτώμα του άτυχου άντρα για να διαπιστωθούν οι πραγματικές αιτίες του θανάτου του.

Πράγματι διαπιστώνεται πως ο Μαλόϊ δεν πέθανε απο πνευμονία αλλά απο δηλητηρίαση φυσικού αερίου. Οι πέντε συνωμότες (Tony Marino, Joseph Murphy, Francis Pasqua, Hershey Green, και Daniel Kriesberg) συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε θάνατο με ηλεκτρική καρέκλα εκτός απο έναν ( Hershey Green) που καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο τύπος της εποχής ονόμασε αυτήν την συμμορία "the Murder Trust"Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου