//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Ο χαμένος λαβύρινθος της Αιγύπτου

Ο χαμένος λαβύρινθος της Αιγύπτου


Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τις Πυραμίδες της Αιγύπτου το σήμα κατατεθέν του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού, και ίσως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των αρχαίων πριν από χιλιάδες χρόνια.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η αρχαία Αιγύπτος δεν έχει μόνο τις πιο Πυραμίδες, αλλά υπάρχουν και άλλες δομές που είναι εξίσου εκπληκτικές.

Στα βίντεο που θα παρακολουθήσετε ίσως βρίσκεται η απόδειξη ότι υπάρχουν πολλές αρχαίες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο που εξακολουθούν να περιμένουν να αποκαλυφθούν. Μία από αυτές είναι και ο «Χαμένος Λαβύρινθος της Αιγύπτου» που έχει τεκμηριωθεί και από τον Ηρόδοτο στο παρελθόν.


Αυτό που έχω δει πραγματικά, ένα έργο πέρα από τις λέξεις. Αυτός ο λαβύρινθος ξεπερνά ακόμη και τις πυραμίδες. Ηρόδοτος («Ιστορίαι», βιβλίο, II, 148).

Με βάση τις περιγραφές των αρχαίων κειμένων, όπως εκείνων που προέρχονται από τον Ηρόδοτο, και άλλοι επισκέφθηκαν το μαγικό λαβύρινθο στο μακρινό παρελθόν. Ένας από αυτούς ήταν και ο Γερμανος Ιησουίτης λόγιος τον 17ο αιώνα που ονομάζεται Αθανάσιος Κίρχερ, και δημιούργησε την πρώτη εικαστική αναπαραγωγή του αινιγματικού λαβύρινθου ακριβώς όπως την περιέγραψε και ο Ηρόδοτος

Δυστυχώς, αυτό το εύρημα έμινε κρυμμένο από τον κόσμο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα επιστημονικά αποτελέσματα της αποστολής που διερεύνησαν από τον λαβύρινθο δημοσιεύθηκαν το 2008 στο επιστημονικό περιοδικό NRIAG και τα αποτελέσματα της έρευνας αντηλλάγησαν σε μια δημόσια διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης.

Μέχρι στιγμής μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα συσταθεί μια αρχαιολογική αποστολή προκειμένου να διερευνήσει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και αμφιλεγόμενα μέρη στην Αίγυπτο.

Τρία βίντεο που αποδεικνύουν ότι υπάρχει ένας τεράστιος Αρχαίος υπόγειος Λαβύρινθος στην Αίγυπτο


Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου