//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Εξωγήινη νοημοσύνη αναζητούν οι επιστήμονες στο παράξενο αστρικό αντικείμενο Tabby’s Star

Εξωγήινη νοημοσύνη αναζητουν οι επιστήμονες στο παράξενο αστρικό αντικείμενο Tabby’s Star

Οι επιστήμονες επικεντρώνονται με τα τηλεσκοπιά τους στο απομακρυσμένο μυστηριώδες άστρο που έχει επισημανθεί ως «εξωγήινος-γίγαντας» και αναζητούν σημάδια εξωγήινης νοημοσύνης.

Ως μέρος ενός έργου εκατό εκατομμυρίων δολαρίων που υποστηρίζεται από τον Stephen Hawking, οι αστρονόμοι βάζουν στο στόχαστρό τους το παράξενο αστρικό αντικείμενο το οποίο έχει προκαλέσει αμηχανία τους επιστήμονες από την ανακάλυψή του.

Ονομάζεται Tabby’s Star, βρίσκεται πάνω από 1.400 έτη φωτός από τη Γη  και έχει ειπωθεί από κάποιους ως ένας πλανήτης με νοήμονα όντα – που δικαιολογεί αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον για μια πιο προσεκτική ματιά.

Εξωγήινη νοημοσύνη αναζητουν οι επιστήμονες στο παράξενο αστρικό αντικείμενο Tabby’s Star


Με την κατάρτιση του ραδιοτηλεσκόπιο Green Bank στη Δυτική Βιρτζίνια η ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, θα έχει την καλύτερη ευκαιρία για την ανίχνευση τυχόν μηνυμάτων που προκύπτουν από αυτό.

Εξωγήινη νοημοσύνη αναζητουν οι επιστήμονες στο παράξενο αστρικό αντικείμενο Tabby’s StarΤο Tabby’s Star, η επίσημη ονομασία του ποίου είναι KIC 8462852 προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα, απο το 2015 που ανακαλύφθηκε.

Ξεκινώντας απο σήμερα, για τρεις νύχτες οι επιστήμονες θα παρακολουθούν επι οκτώ ώρες το αστρικό αντικείμενο στενότερα από ποτέ, δημιουργώντας έναν τεράστιο όγκο των δεδομένων

Εξωγήινη νοημοσύνη αναζητουν οι επιστήμονες στο παράξενο αστρικό αντικείμενο Tabby’s Star
Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου