//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Dighton Rock: Ένας μυστηριώδης βράχος

Dighton Rock: Ένας μυστηριώδης βράχος


Ο Dighton Rock αποτέλεσε αντικείμενο περιέργειας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι οι ΗΠΑ είναι χώρα. Το 1690 ο αιδεσιμότατος Cotton Mather έγραψε:

"Ανάμεσα στα άλλα περίεργα πράγματα της Νέας Αγγλίας, ένα είναι ένας ισχυρός βράχος, σε μια κάθετη πλευρά ενός ποταμού, η οποία σε μια παλίρροια καλύπτεται, υπάρχουν βαθιές εγχαράξεις, κανένας δεν ξέρει για το πώς ή το πότε έγιναν, σχεδόν 10 πόδια μήκους και ενός ποδιού φάρδος, γεμάτος με παράξενους χαρακτήρες..."

Ο Seth Eastman στον Dighton Rock το 1853Μέχρι το 1783, ο κόσμος έκανε διάφορες υποθέσεις για την προέλευση του βράχου. Ο ακαδημαϊκός Ezrz Stiles πείστηκε ότι ο βράχος ήταν έργο των αρχαίων Φοινίκων. Αργότερα, κάποιοι υπέθεσαν πως ήταν έργο των Βίκινγκ, μετά των πρώτων Πορτογάλων και πρόσφατα οι Κινέζοι.

Ο Dighton Rock στον Taunton River στις αρχές του 1850Παρά τα τόσα χρόνια υποθέσεων, τα ανάγλυφα πάνω στο βράχο δεν έχουν ακόμη εξηγηθεί οριστικά. Οι πιο πιθανές υποθέσεις τα αποδίδουν στους ιθαγενείς της Αμερικής ή στον Πορτογάλο εξερευνητή Miguel Cortereal. Οι υποστηρικτές των προ-Κολόμβου εξερευνήσεων της Αμερικής από Βίκινγκς, Φοίνικες, και ούτω καθεξής, συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι οι επιγραφές είναι αποδεικτικά στοιχεία.

Ο Dighton Rock έχει μετακινηθεί από την αρχική του θέση στον κοντινό ποταμού Τόντον, σε ένα μικρό μουσείο στο Dighton Rock State Park.
Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου