//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Απόκοσμο βουητό κρατάει ξάγρυπνους τους κατοίκους στο Μπρίστολ εδώ και 40 χρόνια!

Απόκοσμο βουητό κρατάει ξάγρυπνους τους κατοίκους στο Μπρίστολ εδώ και 40 χρόνια!


Ένα απόκοσμο βουητό που προκαλεί επί τέσσερις δεκαετίες προβληματισμό στους επιστήμονες και… αϋπνία στους κατοίκους, επέστρεψε στο Μπρίστολ μετά από χρόνια!

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, οι κάτοικοι παραπονέθηκαν στο τοπικό συμβούλιο για έναν ανεξήγητο θόρυβο, ένα «δυσβάσταχτο χαμηλής συχνότητας βουητό», όπως τον χαρακτήρισαν, που ακουγόταν σε ολόκληρη την πόλη και δεν τους επέτρεπε να κοιμηθούν.

Στη συνέχεια εμφανιζόταν κάθε λίγα χρόνια, ωστόσο κανείς, μέχρι και σήμερα, δεν είναι σε θέση να εξηγήσει τι στο καλό είναι και από πού προέρχεται ο υπόκωφος αυτός θόρυβος, ο οποίος είναι δυνατότερος τη νύχτα και συχνότερος σε αγροτικές περιοχές.

«Μοιάζει σαν ένα συνεχές γουργουρητό από το οποίο δεν μπορείς να ξεφύγεις», γράφει ένας χρήστης στο Twitter, ενώ κάποιος άλλος συμπληρώνει με χιουμοριστική διάθεση: «Άκουσε κανείς το βουητό του Μπρίστολ απόψε;».

Από την πλευρά του, ο 36χρονος Steve Burden, ο οποίος κατέγραψε το ανεξήγητο βουητό, υποστήριξε: «Έχω ακούσει για παρόμοιους θορύβους στο εξωτερικό, αλλά ποτέ δεν περίμενα να τους ακούσω και εδώ. Ακουγόταν για δέκα λεπτά, ενώ τα σύννεφα είχαν έναν περίεργο σχηματισμό. Δεν ξέρω τι είναι, αλλά έχω φρικάρει, όπως και οι περισσότεροι».

Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως το 1994 μια γυναίκα προσπάθησε να περιγράψει το μυστηριώδη θόρυβο στην εφημερίδα Independent, υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας του είχε χάσει τόσο τον ύπνο της, όσο και την ενεργητικότητά της, ενώ μετέφερε την άσχημη ψυχολογία της και στο σύζυγό της….

Και μπορεί κατά καιρούς να έχουν δοθεί διάφορες εξηγήσεις για τους μυστηριώδεις αυτούς θορύβους (ο τελευταίος ακούστηκε στο Μεξικό), με συχνότητες επικοινωνίας μεταξύ υποβρυχίων, αιολικά πάρκα, ακόμα και διαρροές από αγωγούς αερίου ή κεραίες κινητής τηλεφωνίας, να έχουν θεωρηθεί υπεύθυνοι, ωστόσο δεν λείπουν και εκείνοι που κάνουν λόγο για οργή Θεού, προειδοποίηση εξωγήινης εισβολής και τέλος του κόσμου!

Την ίδια ώρα, πάντως, Γάλλοι ερευνητές αποκλείουν θεωρίες για ανεμογεννήτριες, ηλεκτροφόρα καλώδια και UFOs, δηλώνοντας ότι «το βουητό του Μπρίστολ» οφείλεται στην πίεση των κυμάτων που δημιουργείται στο βυθό της θάλασσας, με αποτέλεσμα να παράγονται σεισμικά κύματα τα οποία κάνουν τη γη να ταλαντεύεται και να παράγει τον παράξενο ήχο, για 13 μέχρι 300 δευτερόλεπτα…

Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου