Μυστηριώδεις εικόνες, μυστηριώδεις επιγραφές, μυστηριώδη ευρήματα γενικότερα – είναι πολλά τα αινίγματα με τα οποία έχει έρθει κατά καιρούς (και συνεχίζει να έρχεται) αντιμέτωπη η επιστήμη, Μεταξύ αυτών, υπάρχουν και οι ανεξήγητοι ήχοι
Δέκα μυστηριώδεις ήχοι που κάνουν τους επιστήμονες να απορούν


Μυστηριώδεις εικόνες, μυστηριώδεις επιγραφές, μυστηριώδη ευρήματα γενικότερα – είναι πολλά τα αινίγματα με τα οποία έχει έρθει κατά καιρούς (και συνεχίζει να έρχεται) αντιμέτωπη η επιστήμη, Μεταξύ αυτών, υπάρχουν και οι ανεξήγητοι ήχοι


Το κανάλι Alltime10s του YouTube παρουσιάζει 10 από αυτούς:


UVB-76 Buzzer: Από το 1982 το συγκεκριμένο, επαναλαμβανόμενο ραδιοσήμα εντοπίζεται στη συχνότητα των 4625 kHz. Κάποιες φορές περιλαμβάνει και αινιγματικά μηνύματα. Δεν υπάρχει εξήγηση για την προέλευσή του, αν και θεωρείται ότι προερχόταν από κάπου κοντά στη Μόσχα, πριν η πηγή του μεταφερθεί κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Οι Κολοσσοί του Μέμνονα: Γιγαντιαία αρχαία αιγυπτιακά αγάλματα, που, μετά από ζημιές που υπέστησαν από σεισμό κατά την αρχαιότητα, παράγουν αινιγματικούς ήχους, συνήθως κατά την αυγή και για αυτό θεωρούνταν «μαγικά». Μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστό πώς παράγεται ο ήχος.

Quackers: Μυστήριοι ήχοι από τους βυθούς των ωκεανών κατά όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, συνήθως αποδίδονταν σε σοβιετικά υποβρύχια, αλλά κάποιοι έκαναν λόγο για βιολογική προέλευση.

Bloop: Άλλος ένας μυστήριος ήχος από την άβυσσο, αυτή τη φορά στον Ειρηνικό Ωκεανό.

The Loneliest Whale: Ένας περίεργος- και συνάμα μοναδικός- ήχος που θεωρείται ότι είναι κάλεσμα φάλαινας, διαφορετικό από όλα τα άλλα του είδους του.

Slow Down: Μυστηριώδες ηχητικό φαινόμενο που καταγράφηκε το 1997 στον Ισημερινό. Θεωρείται πως οφείλεται σε κίνηση μεγάλων όγκων παγετώνων στην Ανταρκτική.

Taos Hum: Ένας αινιγματικός βόμβος/ βουητό που έχει καταγραφεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως το Τάο Χουμ στο Νέο Μεξικό.

Upsweep: Εντοπίστηκε το 1001 από το Pacific Marine Environmental Laboratory και είναι μια σειρά ήχων που θυμίζουν συναγερμό αυτοκινήτου. Είναι τόσο «υψηλός» ήχος που μπορούσε να ακουστεί ανά τον Ειρηνικό. Η προέλευσή του εντοπίζεται στη μέση του ωκεανού.

Mistpouffer: Ένα ανεξήγητο «sonic boom», αποκαλούμενο και «skyquake» (σεισμός στον αέρα). Έχει ακουστεί σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές ανά τον κόσμο.

Wow! Signal: Εντοπίστηκε το 1977 από το SETI (για την αναζήτηση ραδιοσημάτων που υποδεικνύουν ύπαρξη εξωγήινης ζωής). Διήρκεσε 72 δευτερόλεπτα και φέρεται να προέρχεται από εκτός του Ηλιακού Συστήματος. Θεωρείται ότι είναι από κάπου από τον Αστερισμό του Τοξότη.




Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο.Ένα ταξίδι στον κόσμο του ανεξήγητου, του μυστηρίου και της αναζήτησης