//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

ΑΤΙΑ και τρομακτικά φαινόμενα 2ου τύπου στη Βενεζουέλα του 1886

 ΑΤΙΑ και τρομακτικά φαινόμενα 2ου τύπου στη Βενεζουέλα του 1886


Μια περίπτωσή ΑΤΙΑ με φρικιαστικά φαινόμενα 2ου τύπου σημειώθηκε πριν από 129 χρόνια λίγο έξω από την πόλη του Μαρακαΐμπο στη Βενεζουέλα. Το Μαρακαΐμπο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Βενεζουέλα με πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Τα γεγονότα εκείνης της νύχτας έγιναν γνωστά από την επιστολή του Warner Cowgill, κυβερνητικού αξιωματούχου του αμερικανικού προξενείου στο Μαρακαΐμπο, με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου 1886, και δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικό Scientific America το Δεκέμβριο του 1886 στη σελίδα 389. Είναι η ίδια εποχή που ένα μεγάλο κύμα εμφάνισης άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων, που θα μείνουν στην ιστορία ως «ιπτάμενα αερόπλοια» θα κάνει την εμφάνιση του πάνω από περιοχές της Αμερικής.  
Η επιστολή του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ αφηγείται ένα φρικιαστικό περιστατικό με ΑΤΙΑ. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της νύχτας της 24ης του περασμένου Οκτωβρίου [1886], η οποία ήταν βροχερή και θυελλώδης, μια οικογένεια εννέα ατόμων που κοιμούνταν σε μια καλύβα πέντε περίπου χιλιόμετρα έξω από το Μαρακαΐμπο, ξύπνησαν από έναν δυνατό θόρυβο - βουητό αλλά και ένα «ζωντανό» εκτυφλωτικό φως που φώτιζε όλο το εσωτερικό του σπιτιού όπως και την γύρω περιοχή, και τα οποία προέρχονταν από ένα παράξενο αντικείμενο που είχε εμφανιστεί στον ουρανό. 

Αν και τα φαινόμενα αυτά δεν συνόδευε κάποια θερμότητα, και τα εννέα μέλη της οικογένειας εκτέθηκαν σε κάποιο τύπο ακτινοβολίας. Όπως περιγράφει ο ίδιος ο Cowgill αδυνατούσε να καταλάβει τι είχε προκαλέσει τα τρομακτικά εγκαύματα στα εννέα μέλη της οικογένειας, όπως και στα ζώα αλλά και την βλάστηση της περιοχής. Φυσικά η έκθεση σε ακτινοβολία εκείνη την εποχή ήταν σε μεγάλο βαθμό άγνωστη. Τα μέλη της οικογένειας εντελώς τρομοκρατημένα, και πιστεύοντας ότι το τέλος του κόσμου είχε έρθει, έπεσαν στα γόνατα και άρχισαν να προσεύχονται, αλλά οι προσευχές τους διακόπηκαν σχεδόν αμέσως από το βίαιο εμετό και τα εκτεταμένα οιδήματα που άρχισαν να εμφανίζονται στο άνω μέρος του σώματός τους, και τα οποία ήταν ιδιαίτερα αισθητά στο πρόσωπο και τα χείλη.

Φυσικά δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποιο είδος φυσικού φαινομένου ή κάποιο ηλεκτρικό ασυνήθιστο φαινόμενο, αλλά αυτό φαίνεται εξαιρετικά απίθανο μετά από όλο αυτό το διάστημα που διήρκεσε το περιστατικό.Η επιστολή του Warner Cowgill, κυβερνητικού αξιωματούχου του αμερικανικού προξενείου στο Μαρακαΐμπο, με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου 1886

Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Scientific America το Δεκέμβριο του 1886, όπου στη σελίδα 389 δημοσιεύεται η επιστολή του Cowgill.


Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου