//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Χειρουργικό μεταλλικό εμφύτευμα σε μούμια 2.600 ετών

Χειρουργικό μεταλλικό εμφύτευμα σε μούμια 2.600 ετών

Το 1971 το μουσείο Rosicrucian στην Καλιφόρνια πρόσθεσε στα ευρήματα του ένα σφραγισμένο αρχαίο αιγυπτιακό φέρετρο που περιείχε την καλοδιατηρημένη μούμια ενός Αιγύπτιου υψηλού κύρους.

Πάνω από δυο δεκαετίες αργότερα μια ομάδα επιστημόνων εντόπισε ενδείξεις προηγμένης χειρουργικής επέμβασης ηλικίας 2.600 ετών!

Μέσα στο αριστερό γόνατο βρέθηκε ένα μέταλλο 9 ιντσών, για την συγκράτηση του οστού. Ήταν τοποθετημένη με τόσο προηγμένη μέθοδο που θα μπορούσε να είναι και παρέμβαση σύγχρονων επιστημόνων.

«Usermontu» μια μούμια αγνώστου προελεύσεως


Ερευνες απέδειξαν ότι η μούμια δεν ήταν ο «αρχικός ιδιοκτήτης» της σαρκοφάγου.

Ανήκε στον ιερέα «Usermontu». Για άγνωστους λόγους, πολλά χρόνια αργότερα η μούμια τοποθετήθηκε στο ίδιο φέρετρο.


Η ανάλυση της ταρίχευσης έδειξε ότι ο ιερέας «Usermontu» ανήκε στην ανώτερη αιγυπτιακή τάξη και έζησε κατά τη διάρκεια του Νέου Βασιλείου της Αιγύπτου (μεταξύ 16ου-11ου αιώνας π.Χ.)


Η μούμια του ιερέα Usermontu


Προκειμένου να διερευνηθεί η φύση του εμφυτεύματος, μια ομάδα γιατρών και επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή Γκρίγκς έτρωσαν το οστό για να τοποθετήσουν μια ειδική μικροκάμερα και να εξετάσουν το μέταλλο και την παλαιότητα του.


Διεπιστώθησαν ίχνη αρχαίας οργανικής ρητίνης, λίπος και κλωστοϋφαντουργικά υλικά που ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να κρατούν σταθερά το οστό στη θέση του

BYU professor C. Wilfred Griggs
 Η επέμβαση όντως πραγματοποιήθηκε πριν από 2.600 χρόνια. Ο επικεφαλής της ομάδας δήλωσε:

Αυτό που μας εξέπληξε περισσότερο ήταν ότι εκείνη την εποχή βρέθηκε τρόπος να κατασκευαστεί με σχεδόν με βιομηχανικές αρχές αυτό το εμφύτευμα. Το τελείωμα του μοιάζει με τιρμπουσόν, το άλλο άκρο του έχει τρεις φλάντζες που εμποδίζουν την περιστροφή του εμφυτεύματος μέσα στο οστό.


Απορίας άξιο είναι αν όλη η διαδικασία έγινε όσο ο ιερέας ήταν εν ζωή.

Έρευνα του πανεπιστημίου απέδειξε ότι η επέμβαση έγινε λίγο μετά τον θάνατο και πριν ταφεί το σώμα του. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν σε μια φυσική ανάσταση μετά το θάνατο στην οποία το σώμα ήταν ένα όχημα για την ψυχή στη μετά θάνατον ζωή. Έπρεπε ο νεκρός να είναι αρτιμελής για να ταξιδέψει στον άλλο κόσμο.

Παρακολουθείστε την ερασιτεχνική λήψη μέσα από το μουσείο που δείχνει με κάθε λεπτομέρεια την μούμια του ιερέα Usermontu και την ειδική ακτινογραφία που αποδεικνύει την συγκλονιστική ανακάλυψη των επιστημόνων

Να τονιστεί ότι τέτοιου είδους ευρήματα εκτίθενται κατ επανάληψη σε μουσεία τέτοιου είδους και αναφερόμεθα σαφώς εις τους Ροδόσταυρους
Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου