//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Πλανήτης Άρης: Εκπληκτική εικόνα αποκαλύπτει τους πάγους στον Κόκκινο πλανήτη


http://taxidistoanexigito.blogspot.gr/

Εντυπωσιακή φωτογραφία των πάγων στο Νότιο Πόλο του πλανήτη Άρη

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία από την παγοκάλυψη στον Νότιο Πόλο του πλανήτη Άρη κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Mars Express που μελετά τον Κόκκινο Πλανήτη.

Πρόκειται για μια εικόνα που απεικονίζει με μεγάλη λεπτομέρεια τους πάγους στον Νότιο Πόλο του πλανήτη Άρη οι οποίοι αποτελούνται από νερό και διοξείδιο του άνθρακα.

Η έκταση των πάγων στον Νότιο Πόλο αλλάζει ανάλογα με την εποχή.

H λήψη της συγκεκριμένης φωτογραφίας έγινε κατά την καλοκαιρινή περίοδο στον πλανήτη Άρη άρα, η παγοκάλυψη βρισκόταν στο μίνιμουμ επίπεδο της.

http://taxidistoanexigito.blogspot.gr/

Μία σπάνια ματιά από το Νότιο Πόλο του πλανήτη Άρη. Η φωτογραφία είχε ληφθεί από το διαστημικό σκάφος Mars Express, της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας και δείχνει το σχήμα του καλύμματος του πάγου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

http://taxidistoanexigito.blogspot.gr/

Η εικόνα έχει ληφθεί από υψόμετρο 186 μίλια (300 χιλιόμετρα) από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη.

via


Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου