Έρευνα: Κατακλυσμός και υπερ-πλημμύρα εξαφάνισαν τους Αρειανούς; Η ανακοίνωση των ερευνητών, ήρθε λίγες μόλις μέρες μετά την δημοσιοποίηση από την ΝASA, των αποδείξεων ότι βρέθηκε νερό στην επιφάνεια του Άρη.

 
Ο Άρης έγινε θέρετρο μιας βιβλικής υπερ-πλημμύρας, ικανής να βυθίσει κάτω από τόνους νερού περιοχές στο μέγεθος της Ευρώπης, σημειώνουν ερευνητές, που υποστηρίζουν ότι το δραματικό τέλος των Αρειανών, συνέβη τρία δισ. χρόνια πριν.

Η ανακοίνωση των ερευνητών, ήρθε λίγες μόλις μέρες μετά την δημοσιοποίηση από την ΝASA, των αποδείξεων ότι βρέθηκε νερό στην επιφάνεια του Άρη.

Σε μία σκηνή «σαν βγαλμένη από την Αποκάλυψη«, τόνοι νερού κατέκλυσαν τον Άρη, εξαφανίζοντας την πιθανή ζωή που είχε αναπτυχθεί στον πλανήτη.

Οι ερευνητές από το Planetary Science Institute του πανεπιστημίου Autònoma στην Βερκελόνη, υποστηρίζουν ότι οι βιβλικές πλημμύρες συνέβησαν όταν έλιωσαν τεράστιες ποσότητες πάγου που είχαν αποθηκευτεί στα κανάλια του πλανήτη, όταν λάβα βγήκε στην επιφάνεια του Άρη.

Αν και αυτή η βιβλική καταστροφή συνέβη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, είναι πιθανό να έχει παγιδευτεί νερό κάτω από την επιφάνεια του Άρη, όπως και εξωγήινη ζωή μαζί με αυτό.

Είναι πιθανό το αρχαίο αυτό περιβάλλον του Άρη να είχε εκείνες τις συνθήκες, ίδιες με της Γης και να έχουν αναπτυχθεί κάποιες μορφές ζωής, σημειώνουν οι ειδικοί.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω μελέτες για την μελλοντική ανθρώπινη δραστηριότητα στον Άρη, σημειώνει η Mirror.
 
Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο.Ένα ταξίδι στον κόσμο του ανεξήγητου, του μυστηρίου και της αναζήτησης