//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Ασυνήθιστο σύννεφο εμφανίστηκε στον ουρανό της Αυστραλίας

Ασυνήθιστο σύννεφο εμφανίστηκε στον ουρανό της Αυστραλίας


Ένα κυλινδρικό σύννεφο εμφανίστηκε στον ουρανό στα ανοικτά των ακτών της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία στις 7 Οκτώβρη του 2015

Αυτό τo περίεργο είδος σύννεφου ανήκει στην κατηγορία Arcus και ονομάζεται σύννεφο ρολό. Εμφανίζονται αρκετά σπάνια και τα μακρυά σύννεφα μπορεί να δημιουργηθούν κοντά σε προωθημένα ψυχρά μέτωπα.


Αναλυτικότερα, ένα καθοδικό ρεύμα από ένα ταχέως κινούμενο μέτωπο καταιγίδας μπορεί να προκαλέσει τον υγρό ζεστό αέρα να ανέβει σχηματίζοντας ένα σύννεφο. Όταν αυτό συμβαίνει ομοιόμορφα κατά μήκος ενός εκτεταμένου μετώπου, ένα κυλινδρικό σύννεφο ή αλλιώς σύννεφο ρολό μπορεί να σχηματιστεί.

Κυλινδρικά σύννεφα μπορεί στην πραγματικότητα να έχουν αέρα που κυκλοφορεί κατά μήκος του μεγάλου οριζόντιου άξονα του νέφους. Ένα σύννεφο ρολό δεν θεωρείται ότι είναι σε θέση να μετατραπεί σε έναν ανεμοστρόβιλο.

Στις εικόνες, ένα σύννεφο ρολό εκτείνεται σε μεγάλη απόσταση ως μία καταιγίδα που πλησιάζει ανοικτά των ακτών της Νέας Νότιας Ουαλίας στις 7 Οκτώβρη του 2015.

Το ασυνήθιστο φαινόμενο τραβάει την προσοχή των πολιτών κάνοντας τους να τραβούν μανιωδώς φωτογραφίες και βίντεο και να τα ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε τις καταπληκτικές φωτογραφίες:


Δείτε το βίντεο:


via

Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου