Ένα κυλινδρικό σύννεφο εμφανίστηκε στον ουρανό στα ανοικτά των ακτών της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία στις 7 Οκτώβρη του 2015 Αυτό τo περίεργο είδος σύννεφου ανήκει στην κατηγορία Arcus και ονομάζεται σύννεφο ρολό. Εμφανίζονται αρκετά σπάνια και τα μακρυά σύννεφα μπορεί να δημιουργηθούν κοντά σε προωθημένα ψυχρά μέτωπα.
Ασυνήθιστο σύννεφο εμφανίστηκε στον ουρανό της Αυστραλίας


Ένα κυλινδρικό σύννεφο εμφανίστηκε στον ουρανό στα ανοικτά των ακτών της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία στις 7 Οκτώβρη του 2015

Αυτό τo περίεργο είδος σύννεφου ανήκει στην κατηγορία Arcus και ονομάζεται σύννεφο ρολό. Εμφανίζονται αρκετά σπάνια και τα μακρυά σύννεφα μπορεί να δημιουργηθούν κοντά σε προωθημένα ψυχρά μέτωπα.


Αναλυτικότερα, ένα καθοδικό ρεύμα από ένα ταχέως κινούμενο μέτωπο καταιγίδας μπορεί να προκαλέσει τον υγρό ζεστό αέρα να ανέβει σχηματίζοντας ένα σύννεφο. Όταν αυτό συμβαίνει ομοιόμορφα κατά μήκος ενός εκτεταμένου μετώπου, ένα κυλινδρικό σύννεφο ή αλλιώς σύννεφο ρολό μπορεί να σχηματιστεί.

Κυλινδρικά σύννεφα μπορεί στην πραγματικότητα να έχουν αέρα που κυκλοφορεί κατά μήκος του μεγάλου οριζόντιου άξονα του νέφους. Ένα σύννεφο ρολό δεν θεωρείται ότι είναι σε θέση να μετατραπεί σε έναν ανεμοστρόβιλο.

Στις εικόνες, ένα σύννεφο ρολό εκτείνεται σε μεγάλη απόσταση ως μία καταιγίδα που πλησιάζει ανοικτά των ακτών της Νέας Νότιας Ουαλίας στις 7 Οκτώβρη του 2015.

Το ασυνήθιστο φαινόμενο τραβάει την προσοχή των πολιτών κάνοντας τους να τραβούν μανιωδώς φωτογραφίες και βίντεο και να τα ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε τις καταπληκτικές φωτογραφίες:






Δείτε το βίντεο:


via

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο.Ένα ταξίδι στον κόσμο του ανεξήγητου, του μυστηρίου και της αναζήτησης