//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Βρέθηκε δεύτερο Stonehenge


Μόλις δύο μίλια μακριά από το Stonehenge, Βρετανοί αρχαιολόγοι εντόπισαν το ένα νέο νεολιθικό μεγαλιθικό μνημείο, θαμμένο κάτω από τη Γη.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα, εντοπίστηκαν περίπου 90 ογκόλιθοι, οι οποίοι σχηματίζουν ημικύκλιο σχήμα.

Αυτή είναι και η διαφορά του από το πρώτο Stonehenge, το οποίο είναι κυκλικό. Μάλιστα, το ύψος των νέων λίθων είναι εντυπωσιακό, καθώς είναι σχεδόν όσο το ύψος τριών ενηλίκων.
Οι ερευνητές έχουν χαρτογραφήσει το υπέδαφος της περιοχής σε ένα πενταετές πρότζεκτ.
Το μνημείο θεωρείται πως ήταν πολιτιστικός και λατρευτικός χώρος και χρονολογείται από 4.500 π.Χ.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο μνημείο σαν αυτό, οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Είναι εντελώς νέο και εξαιρετικής κλίμακας», δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας Vince Gaffney, του Πανεπιστημίου του Μπράντφορντ.

Από την πλευρά του, ο αρχαιολόγος Nick Snashall τόνισε πως πρόκειται για ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Stonehenge, καθώς οι ογκόλιθοι που περικλείουν τον χώρο είναι ένας από τους μεγαλύτερους νεολιθικούς οικισμούς της Ευρώπης.


Οι ανακαλύψεις θα ανακοινωθούν την πρώτη μέρα του Βρετανικού Επιστημονικού Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο του Μπραντφορντ.
Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου