//
"Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο".[Edgar Allan Poe] - "Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά".[Friedrich Nietzsche] - "Το μυστήριο υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι στην άλλη".[Max Jacob] - "Αν οι πύλες της αντίληψης εξαφανίζονταν όλα θα φανερώνονταν στον άνθρωπο όπως και πραγματικά είναι, άπειρα".[William Blake] - "Από τη μεταφυσική ανάγκη μιας υπερανθρώπινης στοργής ανακαλύψαμε το Θεό. "[ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ] - "Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο".[H.P. Lovecraft] - "Προτιμώ να ζω σ' έναν κόσμο όπου η ζωή περιτριγυρίζεται από μυστήριο, παρά να ζω σ' έναν κόσμο τόσο μικρό που το μυαλό μου θα μπορούσε να τον κατανοήσει."[Harry Emerson Fosdick] - Απόκτησε αρκετές ΓΝΩΣΕΙΣ για να μπορείς να δεις τα πράγματα με τα μάτια ενός ερευνητή, δίχως να σε τυφλώνουν ούτε οι δεισιδαιμονίες της άγνοιας ούτε οι προκαταλήψεις της επιστήμης [H.P. Lovecraft] - "Η φωτογραφία είναι η όψη ενός μεγάλου μυστηρίου. Όσα περισσότερα βλέπουμε,τόσα λιγότερα ξέρουμε".[Ansel Adams]
Νέα
Loading...

Αίνιγμα η αρχαιότερη πυραμίδα του κόσμου

Αίνιγμα η αρχαιότερη πυραμίδα του κόσμου

Πυραμίδες υπάρχουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Υπάρχουν χιλιάδες που περιμένουν να ανακαλυφθούν σε όλο τον κόσμο. Έχουν ήδη βρεθεί εκατοντάδες με διαφορετικό σχεδιασμό και μέγεθος. Παράλληλα, όμως, υπάρχει και μία που χρονολογικά ξεπερνάει όλες όσες έχουν ανακαλυφθεί ως τώρα...

Η πυραμίδα του Cuicuilco βρίσκεται στα προάστια της Πόλης του Μεξικού. Το Cuicuilco ανακαλύφθηκε το 1920 από τον αρχαιολόγο Manuel Gamio παρατηρώντας ένα παράξενο σχηματισμό σε ένα φυσικό λόφο.

Το 1922 ένας ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ο Byron Cummings, ξεκίνησε ανασκαφές, αφαιρώντας ένα παχύ στρώμα λάβας και άλλα υλικά για να ανακαλύψει μία κυκλική πυραμίδα, κατανεμημένη σε τέσσερα επίπεδα, κτισμένη με άκοπες πέτρες πεπλατυσμένου πηλού. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, η πυραμίδα Cuicuilco είναι περίπου 18 μέτρα ύψος και 20 μέτρα διάμετρο, ενώ το αρχικό ύψος του υπολογίζεται ότι ήταν περίπου στα 27 μέτρα.Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης μια επιτύμβια στήλη κοντά στην πυραμίδα Cuicuilco η οποία θεωρείται ως απόδειξη σύνδεσης μεταξύ των κατασκευαστών του Cuicuilco και του πολιτισμού των Ολμέκων, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι η μητέρα του πολιτισμού της Κεντρικής Αμερικής.

Σε αντίθεση με άλλες πυραμίδες, όπως η αιγυπτιακή, το ερώτημα δεν είναι πώς χτίστηκε η συγκξεκριμένη, αλλά το πότε. Για να απαντήσουν σε αυτό το μυστήριο, οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους την λάβα (που καλύπτει 80 τετρ. χλμ.) που κάλυψε την πυραμίδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Πυραμίδα του Cuicuilco πρέπει να είχε ολοκληρωθεί πριν από την έκρηξη του ηφαιστείου που το κάλυψε με λάβα.

 Σύμφωνα με τους μελετητές, αυτή η έκρηξη συνέβη 8.000 χρόνια πριν. Το γεγονός αυτό προκάλεσε και πάλι την επικρατούσα αρχαιολογία η οποία υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι εκείνης της εποχής δεν ήταν ικανοί να χτίσουν τέτοιες κατασκευές και άρα η πυραμίδα είναι πολύ νεότερη, παρακάμπτωντας και αγνοώντας εντελώς τα προφανή στοιχεία...

Το 1924 πολλές γυναικείες μορφές λαξευμένες σε πέτρα ανακαλύφθηκαν στην πυραμίδα. Περιέργως, οι φιγούρες αυτές είναι πολύ παρόμοιες με εκείνες που βρέθηκαν στην Ευρώπη, που χρονολογούνται από την παλαιολιθική περίοδο. Μεταξύ αυτών, οι ερευνητές διαπίστωσαν μυστηριώδη γλυπτά που απεικονίζουν όντα με κράνη και παράξενα κοστούμια, που μοιάζουν με σύγχρονες στολές κατάδυσης ή ακόμα και αστροναυτών, ενώ κάποια έχουν περίεργα σχιστά μάτια.

 (photo Ciuidad de Mexico)

  (photo Ciuidad de Mexico)

 (photo Ciuidad de Mexico)

Επί του παρόντος, η αρχαιολογική σκαπάνη, η εξερεύνηση και ό,τι άλλο αφορά την πυραμίδα του Cuicuilco και τοn λαό της έχει εγκαταληφθεί, λες και κάποιος φοβέρισε ή εκβίασε άπαντες.

Ίσως, κάποιοι φοβούνται ότι αν θα συνεχίζονταν οι έρευνες, αυτά που πιθανόν να έβρισκαν θα μπορούσαν να αλλάξουν την ιστορία με πολλούς τρόπους και, ίσως, όχι μόνο της Κεντρικής Αμερικής...

Δείτε και ένα πολύ ενδιαφέρον video που συνδέει την πυραμίδα του Cuicuilco, με εκείνη του Ήλιου και το Στόουνχέντζ, με επίσης πολύ ενδιαφέροντες πληροφορίες:

πηγή 
Share on Google Plus
    Comment
    Comment via facebook

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου